Artikel top billede

(Foto: Rasmus Ferdinand Ginman)

Microsoft manøvrerer uden om flere franske bøder efter "tekniske ændringer"

De franske myndigheder tildelte Microsoft en trecifret millionbøde og truede med flere, hvis selskabet ikke fik ændret sin praksis, hvilket nu er sket.

Microsoft modtog tilbage i december en bøde på 450 millioner kroner i Frankrig for brud på cookiereglerne.

Samtidig meddelte den franske databeskyttelsesmyndighed, Commission nationale de l'informatique et des libertés (CNIL), dengang, at selskabet ville modtage daglige bøder på omkring 450.000 kroner, hvis ikke praksis blev ændret inden for tre måneder.

Microsoft vendte tilbage med svar, og det har så taget CNIL nogle måneder at evaluere, men myndigheden melder nu ud, at Microsoft slipper for flere bøder i denne omgang.

Selskabet fik bøden, fordi det har været besværligt for brugere at afvise cookies og trackere på Microsofts søgemaskine Bing uden at skulle igennem en besværlig proces.

Derfor skulle Microsoft ændre vilkårene for franske brugere af Bing.com og sikrer, at disse brugere kunne afgive samtykke til tracking – eller sige nej tak -så snart de kom ind på hjemmesiden.

Det har techgiganten, ifølge den franske myndighed, nu efterlevet.

Microsoft ”lavede tekniske ændringer, så sporing forbundet med kampen mod reklamesvindel ville være inaktiv i mangel af specifikt samtykke fra franske brugere,” skriver CNIL i en meddelelse og fortsætter:

”I betragtning af, at det (selskabet, red.) efterkom påbuddet, besluttede det begrænsede udvalg den 11. maj 2023 at lukke proceduren.”

Læs CNIL’s meddelelse her.