Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Efter milliardtab: Ib Kunøe køber op i Columbus / Ursula von der Leyen mødes med Chat GPT-stifter / Xbox slår ned på 7,5 millioner falske konti / Kombit tager til Folkemøde på Bornholm

Ib Kunøe køber for over fire millioner Columbus-aktier. Ursula von der Leyen mødes med Chat GPT-stifter i morgen. Xbox slår ned på 7,5 millioner falske konti. Kombit tager til Folkemøde på Bornholm.

Godmorgen og velkommen til onsdagens morgenbriefing.

Igen er det Thomas Møgelbjerg, der tager jer med rundt om i verden med fire friske morgennyheder. Vi starter med milliardtab på aktier grundet Rusland-krigen og slutter til folkefest på Bornholm.

God læselyst.

Efter milliardtab: Ib Kunøe køber op i Columbus

Som Computerworld beskrev i sidste uge, har den danske it-rigmand Ib Kunøe tabt milliarder på sine it-investeringer i år som følge af Ruslands invasion af Ukraine.

Han har bl.a. tunge investeringer i de danske it-virksomheder Atea og Columbus.

Men noget tyder på, at den sure stemning på aktiemarkedet er ved at vende, og måske derfor har Ib Kunøe valgt at geninvestere.

Et transaktionsnotat viser, at Ib Kunøe har købt aktier i Colombus for mere end fire millioner kroner siden den 22. maj.

En Columbus-aktie koster før markedsåbning onsdag 7,04 danske kroner.

Ursula von der Leyen mødes med Chat GPT-stifter

Der diskuteres kunstig intelligens på storpolitisk plan, når formand for EU-kommissionen Ursula von der Leyen i morgen torsdag mødes med stifteren af Open AI, der står bag Chat GPT, Sam Altman. Det skriver Reuters.

Mødet sker, efter at Sam Altman i sidste uge truede med at stoppe sine forretningsaktiviteter i Europa, hvis EU’s kommende reguleringer mod kunstig intelligens, den såkaldte AI-Act, ville være for restriktive.

I fredags trak Altman dog truslerne tilbage, da han på Twitter skrev, at han selvfølgelig ville fortsætte i Europa, efter han havde mødtes med flere toppolitikere til en snak om AI.

Xbox slår ned på 7,5 millioner falske konti

Microsofts Xbox har netop udgivet sin anden transparency rapport, der bl.a. viser hvordan Xbox proaktivt moderere indhold.

Proaktiv moderation fra Xbox’ side er afgørende for at beskytte spillerne, da det minimerer risikoen for, at de bliver eksponeret for skadeligt indhold, når de gamer.

Rapporten, der bygger på data fra juli til december 2022, viser blandt andet at Xbox i perioden proaktivt lukkede mere end 7,51 millioner uægte konti.

Xbox havde i slutningen af december 2022 cirka 120 millioner månedlige aktive brugere.

Kombit tager til Folkemøde på Bornholm

Er du en af de tusindvis af fastboende, der om lidt over to uger drager til Bornholm for at tage på Folkemøde, kan du i år tage til hele fire debatter arrangeret af Kommunernes it-fællesskab, Kombit.

Du kan snakke cybersikkerhed på en vandring gennem Allinge By med politikere, cyberlandsholdet, fagfolk og andre borgere. Du kan høre podcasten ’Spørg om Skolebørn’, der tager skolernes kommunikationsplatform Aula under kærlig behandling.

Den tredje debat, Kombit afholder, handler om, hvorvidt digitaliseringen i kommunerne er gået for vidt, og om it-services er til større gene end gavn for borgere og medarbejdere, når vi bl.a. skal have fornyet pas eller have hjælp til uddannelse.

Slutteligt kan du høre den offentlige udbudsform blive grundigt debatteret. Vi står overfor en lang række genudbud fra det offentlige. Men er markedet overhovedet interesseret i at byde på offentlige systemer – herunder kommunernes?

Debatterne foregår 15 og 16 juni. Folkemødet strækker sig fra 15. – 17. juni.