Artikel top billede

Streaming: Ny og mørkere superhelt på Disney+

Maya Lopez, alias Echo, bliver det nye Marvel-ansigt på Disney+ i 2024. Døve, men adrætte Lopez er et hårdtslående bekendtskab med indianske rødder.

Nye tider, nye serier. Det ellers så familievenlige Disney+ vrimler med lumske karakterer som for eksempel Loki.

Fra 2024 får vi også mulighed for at møde ”Echo” – en forældreløs pige med en noget betændt bekendtskabskreds.

Echo er en randfigur i Marvel-universet, hvilket ikke gør hende mindre interessant. Maya Lopez, som hendes borgerlige navn lyder, har cheyenne-rødder og en giftig fortid.

At alle skeletterne rystes ud af skabet, fremgår af den (ultravoldelige) trailer for ”Echo”, der kan ses her.

I sin tid blev Mayas far aflivet af forbryderkongen Wilson Fisk, aka The Kingpin. Som et forkvaklet sidste ønske får faderen Fisk til at love at tage Maya til sig som sin egen datter.

Da Fisk opdager Mayas særlige evner, øjner vaneforbryderen selvfølgelig muligheder for at lave alskens lukrativ kriminalitet.

Blandt andet kan akrobatiske Maya mime en modstanders bevægelser til perfektion. At Maya er døv, betyder mindre, når hun kan mundaflæse og svinge næverne uden skrupler.

Maya Lopez har før bevæget sig i periferien af Marvels heltegruppe Avengers. Den nye serie ”Echo” er således et spinoff af ”Hawkeye”, Marvels tv-serie om mesterbueskytten fra 2021.

I ”Echo” får vi mere om fortiden, de indianske rødder og det opgør med The Kingpin, som uvægerligt må komme, når sandheden kommer for en dag. For det gør den jo som regel.

Titel: Echo

Seriens foreløbig fem afsnit kan streames på Disney+ 10. januar 2024