Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Babak Habibi/Unsplash)

Samsung hårdt ramt af kinesisk industrispionage og bedrageri - har mistet teknologisk forspring

Samsung er hårdt ramt af en sag om industrispionage fra Kina. Samsung sidder benhårdt på DRAM-markedet, men selskabets 16-nanometer DRAM-teknologier er pludselig kommet i hænderne på en kinesisk konkurrent. Tabet opgøres til over 12 milliarder kroner.

Samsungs 16-nanometer DRAM-teknologier er på ulovlig vis kommet i hænderne på den kinesiske DRAM-konkurrent ChangXin Memory Technologies.

Det har kostet Samsung godt 12 milliarder kroner i anslåede skadevirkninger og samtidig gjort den teknologiske afstand mellem de to konkurrenter betydelig mindre. Det skriver The Korea Economic Daily.

Samsung sidder tungt på DRAM-markedet med en markedsandel på 40 procent.

Ifølge avisen er bedrageriet sket ved, at en højtstående chef i Samsung og en ansat i en af Samsungs underleverandører har overført viden og detaljer om Samsungs 16-nanometer DRAM-teknologier til ChangXin Memory Technologies, og som betaling for det har de modtaget tocifrede millionbeløb i dollars.

Den højststående Samsungchef gik på pension i 2016 og blev siden ansat af ChangXin Memory.

Den sydkoreanske efterretningstjeneste satte gang i en officiel efterforskning og retsforfølgelse tilbage i maj måned, og i oktober blev de to mistænkte fængslet, da de vendte tilbage til Sydkorea fra Kina.

ChangXin Memory blev etableret i 2016 og har kun produceret DRAM siden 2020. Ifølge The Korea Economic Daily annoncerede selskabet så sent som i sidste måned, at det var ved at udvikle femte generation af såkaldt low-power DRAM.

DRAM står for “dynamic random access memory” og er en specifik type RAM (random access memory).

De koreanske myndigheder er nu i gang med at yderligere efterforskning for dels at finde ud af, om der er flere involverede i den aktuelle sag, dels for at konstatere, om der er andre tilfælde af lignende industrispionage i landets omfattende halvleder-produktion.

Ifølge den koreanske efterretningstjeneste har der siden 2018 været over 30 tilfælde af teknologi-læk, og det er en voldsom stigning i forhold til tidligere.