SAS Institute skovler penge ind på alle områder og har for alvor cementeret sin position som Danmarks suverænt største leverandør af systemer til ledelsesinformation, business intelligence.
Kun én ting sætter skår i glæden. Selskabet mangler folk, der er dygtige nok til at være drivakslen i selskabets fortsatte vækstplaner.
- Vi skal bruge 30 nye medarbejdere i den kommende tid, og det er et af de helt store hovedbrud for os, hvordan vi finder folk med de kompetencer, der skal til, siger Jim Nielsen, marketingdirektør i SAS Institute.
Skal forstå virksomhederne
Medarbejderne i SAS Institute skal dykke dybt ind i selskabernes struktur, når de med SAS-systemerne skal trække anvendelige data ud af selskabernes data.
Og det kræver ifølge Jim Nielsen folk, der på én gang har forståelse for både forretningsprocesser og teknologi.
- Det er tørret godt ud siden sidste efterår. Vi har simpelthen helt vildt svært ved at finde folk, siger han.
Stigende efterspørgsel har i det seneste år skabt job til 49 nye medarbejdere i selskabet, der noterer vækst på alle nøgleområder.
16 nye kunder
Det skyldes dels, at de eksisterende kunder - der tæller blandt andre Danske Bank og andre KFX-selskaber - i stigende omfang anvender business intelligence, dels at der er kommet en række nye kunder til.
De nye kunder - 16 stykker i alt - tæller blandt andre Dansk Tipstjeneste, TV2, EnergiMidt og nogle kommuner. De fleste af de nye kunder er i den mindre eller mellemstore klasse for SAS Institute, der da også har oprettet en særlig fire-mandsafdeling med særligt fokus på de små og mellemstore virksomheder.
Generelt mener Jim Nielsen, at der er stigende opmærksomhed på business intelligence i markedet.
- Virksomhederne har indtil nu været meget optaget af at få et operationelt driftsmiljø op at stå. Det er de fleste igennem nu, og nu handler det om at trække viden ud. Der er blevet skabt en infrastrukturmæssig modenhed, der gør, at vi kan komme på banen, siger han.
Forventer fortsat fremgang
SAS Institute forventer, at vækstkurven også i det kommende år vil spænde den rigtige vej.
Jim Nielsen fortæller, at han vil blive skuffet, hvis ikke selskabet kan præsentere en vækst på mindst 10 procent om et år, så omsætningen runder 400 millioner kroner herhjemme.
Banen er nemlig for alvor kridtet op for udklækning af data, mener selskabet.
- At generere viden er jo en kontinuerlig proces. Jo mere viden man får, jo flere kritiske spørgsmål kan man stille, hvorefter man har grundlaget for at få endnu mere viden, siger Jim Nielsen.
Samtidig tegner der sig stor efterspørgsel i forbindelse med kommunalreformen, hvor integrationen af mange forskellige data og systemer skal 'hjernes sammen', som Jim Nielsen siger.