Artikel top billede

Ny K-skatteordfører har jobkarteller i lasten

De konservatives ny-udnævnte skatteordfører og tidligere arbejdsmarkedsordfører, Jakob Axel Nielsen, har været med til at indgå hemmelige jobkartelaftaler. Nu støtter han ikke karteller længere.

De konservatives nye skatteordfører, 39-årige Jakob Axel Nielsen, har selv indgående kendskab til de jobkartel-aftaler, hvis massive udbredelse Computerworld har afdækket i den seneste tid.

Den nye skatteordfører - og tidligere arbejdsmarkedsordfører - har nemlig selv haft pennen i hånden i flere tilfælde, da han som advokat i Sonofon har været med til at indgå hemmelige jobkartel-aftaler.

Det gælder blandt andet, da han var med til at binde medarbejdere hos Sonofon og WM-Data til deres job, uden at medarbejderne vidste det.

– Jeg har selv indgået en aftale, da jeg var med til at outsource fra Sonofon til WM-data, erkender Jakob Axel Nielsen over for Computerworld.

- Var aftalen hemmelig for medarbejderne?

– Ja, det var en hemmelig aftale, lyder det fra Jakob Axel Nielsen.

Ikke stolt over aftalen

Han understreger, at han bestemt ikke billiger aftalerne, blot fordi han som advokat har været med til at udarbejde en.

Jakob Axel Nielsen vil ikke røbe flere detaljer om aftalen, der formodentlig blev indgået i tidsrummet mellem 2001 og 2005, hvor han arbejdede som advokat for Sonofon Holding.

Selv om Jakob Axel Nielsen selv førte pennen for Sonofon, opfordrer han i dag virksomheder til at lade være med at indgå de omstridte aftaler.

Det samme gælder det offentlige, hvor Computerworld har afsløret, at både Statsministeriet og Beskæftigelsesministeriet har haft jobkartel-aftaler med deres underleverandører.

– Det er et dårligt signal, når noget, vi ikke kan lide, bruges inden for egne rækker, siger Jakob Axel Nielsen.

Sonofon: Ingen kommentar
I modsætning til Sonofon har WM-Data tidligere erkendt, at virksomheden har haft hele 300 jobkartel-aftaler med forskellige kunder og leverandører.

Sonofon vil dog ikke kommentere de jobkartel-aftaler, som Jakob Axel Nielsen har været med til at indgå.

- Vi kommenterer ikke konkrete kontrakter med leverandører eller kunder, lyder det fra pressechef Peter Glüsing fra Sonofon.

Og efterhånden er listen lang over de markante virksomheder som benytter aftalerne - eller tidligere har gjort det.

Listen tæller blandt andet A.P. Møller Mærsk, IBM, UNISYS, Fujitsu Services, SDC Udvikling, PA Consulting Group, Statsministeriet, Beskæftigelsesministeriet, Kommuneforsikring og Skandinavisk Tobakskompagni.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere