Artikel top billede

EDB Gruppens resultat trækkes ned af Sverige

På trods af et tab på 15 millioner kroner i Sverige lykkedes det for it-koncernen EDB Gruppen at komme ud med det bedste resultat før skat i seks år. Til gengæld faldt overskuddet med ni procent.

It-koncernen EDB Gruppen (EG) gik sidste år frem i såvel omsætning som driftsresultat, men familiens sorte får - datterselskabet i Sverige - trak den modsatte vej med et tab på 15 millioner kroner.

- Nedjusteringen i oktober sidste år var også på grund af Sverige, og det er også udelukkende de svenske aktiviteter, der gør, at vi ikke når vores erklærede mål om et resultat før skat på 70 millioner kroner, siger Leif Vestergaard, koncernchef for EDB Gruppen, der har IBM som hovedaktionær.

Underskuddet i Sverige hænger sammen med, at der har været problemer med at tilpasse EDB Gruppens løsninger til det svenske marked.

Ifølge Leif Vestergaard er alle svenske kunder oppe at køre nu.

Bortset fra Sverige

Bortset fra det svenske datterselskab er Leif Vestergaard godt tilfreds med det forgangne år.

Der var fremgang over en bred kam, og på opkøbssiden blev KL Data (trælast-branchen) og BTX's (tidligere Brandtex) Point of Sale-løsning overtaget.

- Nu skal vi rulle BTX's Point of Sale-løsning ud i tøjkoncernens 7-800 butikker, og overtagelsen gør os til en stor spiller på retailmarkedet, siger Leif Vestergaard.

I alt betjener EG's retail-systemer nu ifølge Vestergaard omkring 5.000 kasseapparater i 2.000 butikker.

Styrket på det offentlige

Ved årsskiftet overtog EG også Navisionhuset Total ERP, der er en ikke ubetydelig leverandør af ERP til staten.

- Overtagelsen betyder, at vi står styrket som leverandør til det offentlige med kunder inden for både stat, kommuner og regioner, siger Leif Vestergaard.

I koncernen, der består af selskaberne EDB Gruppen, EG Data Inform, EG Utility, EDB Gruppen Norge og EDB Gruppen Sverige, fremhæver direktøren EG Data Inform, der for 19. år i træk har vækst i både omsætning og overskud.

Prioriterer væksten

EDB Gruppen har tidligere lovet en overskudsgrad på 10 procent (resultat før skat divideret med omsætning). Den blev ikke nået i år og er nu udskudt i et til to år.

- Vi skal nok nå de 10 procent, men vil hellere gå efter de mange muligheder for vækst, der er i øjeblikket, siger Leif Vestergaard.

Der bliver heller ikke udbytte til aktionærerne i år, og også det tilskriver Leif Vestergaard de gode vækstmuligheder.

- I stedet for at udbetale udbytte vil vi hellere bruge pengene til opkøb, siger koncernchefen, der ikke vil sige yderligere om hvem, hvornår eller hvordan.

Indeværende år skulle ifølge chefen gerne slutte med et resultat før skat på 70 millioner kroner svarende til en vækst på 18 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere