Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Telia-boss har armene i vejret - rejsen fortsætter

Med købet af Debitel trækker Telia mange millioner kroner ud af TDC og Sonofons indtjening. Samtidig overhaler Telia Sonofon og bliver Nordens næststørste udbyder af mobiltelefoni, fortæller Telias topchef, Jesper Brøckner.

Med overtagelsen af Debitel overhaler Telia konkurrenten Sonofon og bliver Nordens næststørste udbyder af mobiltelefoni efter TDC.

- Jeg er rigtig glad. Nu har jeg været med i fem år, og det er lidt historien om den grimme ælling. Der var ikke ret mange, som regnede med Telia for fire år siden, fortæller Jesper Brøckner, administrerende direktør i Telia.

Dengang havde Telia 288.000 kunder og lå placeret som Danmarks fjerde-største teleselskab - langt efter de tre store selskaber.

- Nu har vi halvanden million kunder og en andenplads, siger Jesper Brøckner.

Han forsikrer, at Debitel fortsætter som et selvstændigt selskab efter overtagelsen.

Jeg siger det ikke

Brøckner vil ikke sige noget om prisen på godt en milliard kroner udover, at Telia gav et bud, som selskabet mente var attraktivt for både køber og sælger.

Milliarden var nok til, at Debitel valgte at lade handlen gå i Telias retning og dermed efterlade Sonofon - der har været anset som en oplagt købskandidat - ude i kulden.

Sonofons direktør, Henrik Clausen, vil ikke sige noget om, hvor meget Sonofon bød på Debitel - om noget overhovedet.

- Vi køber, hvis prisen er den rigtige for os, lyder det lidt kryptisk fra Henrik Clausen.

Flere hundrede millioner

Telias overtagelse af Debitel kommer på længere sigt til at koste TDC og Sonofon omsætning i størrelsesordenen flere hundrede millioner kroner.

De mange penge stammer fra den leje, som Debitel hidtil har betalt for at lade sine 263.000 abonnenter bruge henholdsvis TDC's og Sonofons net.

- Meget af trafikken ligger stadig hos Sonofon og TDC, men på længere sigt er det meningen, at trafikken skal over i vores net, siger Jesper Brøckner.

At en del af trafikken stadig ligger hos de to konkurrenter hænger sammen med, at der findes nogle klausuler, som betyder, at TDC og Sonofon har ret til at beholde netværkstrafikken fra en del af Debitels kunder.

- Prisen på godt en milliard kroner er tilpasset klausulerne, og indtil videre betragter jeg de klausuler som en samarbejdsaftale, siger Jesper Brøckner.

Ender der alligevel

I øvrigt mener Telia-direktøren, at kunderne alligevel ender i Telias eget net, så længe op mod en tredjedel af mobilkunderne skifter udbyder hvert år.

Hverken Telia eller konkurrenten Sonofon mener, at Telias overtagelse af Debitel kommer til at gå ud over konkurrencen, selv om den direkte konkurrence på minutprisen nok vil aftage.

- Efter min menig er der fortsat masser af plads til dynamik og konkurrence i markedet for mobiltelefoni. Vi kommer til at miste en god kunde i forretningen, men for os er der ingen ændringer i ambitionerne: At øge omsætningen og forbedre lønsomheden, siger Henrik Clausen, administrerende direktør, Sonofon.

TDC er tavs

Også Telias direktør maner alle rygter i jorden, om at konkurrencen er på retur:

- Rejsen stopper ikke her. Der er vækst på dagsordenen, og der vil måske være knap så meget konkurrence på minutpriserne, men til gengæld så meget mere konkurrence på idéer og måder at afvikle telefonien på, lyder det fra Jesper Brøckner.

Storebror TDC er i modsætning til Sonofon og Telia tavs som en østers.

- TDC har ingen kommentarer overhovedet til hverken Telias køb af Debitel eller konkurrencesituationen efter købet, fastslår Per Christiansen fra TDC's pressesekretariat.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere