Onsdagens aviser om it

3 må punge ud for sit navn. Unge siger det med sms. Mobilmusik er en dårlig forretning. Internetcensur breder sig syd for Sahara. Mediehuse i kamp om det digitale tv.

3 må punge ud for sit navn

En næsten fire år lang retstvist om et 3-tal er nu endt i et forlig. Mobilselskabet 3 får lov til at beholde sit navn, men må til gengæld punge ud til TV3, der groft sagt mente at have eneret på 3-tallet som varemærke.
Det er ikke lykkes at få kommentarer fra nogen a parterne, men i branchen lyder et kvalificeret gæt, at 3 har betalt TV3 i omegnen af 10 millioner kroner. (Børsen)

Unge siger det med sms

Når unge er forelskede, sender de en sms i stedet for en buket blomster. En undersøgelse foretaget af Analyse Danmark viser, at over 70 procent af de 16-25-årige aldrig har givet en buket blomster til en, de var interesseret i, hvorimod næsten 90 procent har sendt en flirtende sms til en, de var vild med. (Børsen)

Mobilmusik er en dårlig forretning

Sonofon indrømmer, at samarbejdet med musikportalen Box.dk om salg af digital musik er en ringe forretning, men snart kommer eksplosionen, mener teleselskabet. For Sonofon betyder samarbejdet, at selskabet via sin portal E-go kan give sine cirka 1,6 millioner kunder adgang til et musikkatalog på cirka 4 millioner numre. Begge virksomheder erkender dog, at samarbejdet i første omgang ikke vil give den store økonomiske gevinst. (Børsen)

Internetcensur breder sig syd for Sahara

Flere og flere lande begynder at censurere "upassende" hjemmesider, så landenes borgere må klikke forgæves, når de vil ind på dem. Senest er regeringskritiske hjemmesider i Etiopien og Uganda blevet blokeret. Kina er censurens sværvægter, og et land som Tyrkiet valgte i starten af marts at spærre for YouTube. I Qatar er Wikipedia udelukket. (Politiken)

Mediehuse i kamp om det digitale tv

Kampen om den digitale tv-fremtid i Danmark er på vej ind i en afgørende fase. Mens branchen utålmodigt venter på en embedsmandsrapport, der skal opridse rammerne for det nye digitale tv-net, har de største aktører travlt med at sondere terrænet. Rapporten skal levere anbefalinger til politikerne om, hvor mange kanaler der skal være plads til i det nye net. Den skal også opridse grundlaget for en skønhedskonkurrence, som afgør, hvem der får den vigtige rolle som såkaldt digital gatekeeper. Gatekeeperen skal sammensætte programtilbud til brugere af det nye net og sidder dermed i en potentielt magtfuld situation. (Jyllands-Posten)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2025: Her er truslerne – og sådan beskytter du dine kritiske data

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

19. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025 i Jylland

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

21. august 2025 | Læs mere


AI i det offentlige: Potentiale, erfaringer og krav

Hør erfaringerne med at anvende AI til at transformere og effektivisere processer i det offentlige – og med at sikre datakvalitet, governance og overholdelse af retningslinjer.

27. august 2025 | Læs mere