Artikel top billede

Hugo Langhaug har vundet en kontrakt med Danmarks næststørste lufthavn, Billund.

Forvandlet Unisys scorer Billund Lufthavn

To år inde i en tre-årig omstrukturering forbedrer Unisys økonomien markant. "Vi vokser kraftigt i Danmark," siger Hugo Langhaug, nordisk chef for Unisys.

Efter at have fyret en fjerdedel af sine 36.000 medarbejdere oven på den store dotcom-nedtur har Unisys de seneste år arbejdet hårdt på igen at blive en profitabel virksomhed.

"I Danmark har vi haft kraftig vækst inden for triple play-løsninger (internet, tv og telefoni, red.) i et samarbejde med især TRE-FOR, som sammen med to af vores andre kunder Energi Horsens og Østjysk Energi, indgår i profiber-samarbejdet. Og de løsninger vil vi forsøge at brede ud til andre kunder i Danmark," fortæller Hugo Langhaug, der har overtaget posten som nordisk direktør for Unisys efter Gunnar Hesse.

Stregkoder i Billund

Udover triple play gør Unisys sig også inden for lufthavnsløsninger, og selskabet har netop vundet en kontrakt med Billund Lufthavn, der med mere end 220.000 passagerer om måneden er Danmarks næststørste.

Kontrakten skal sikre en simplere og mere effektiv indcheckning af passagerer og bagage ved hjælp af blandt andet internet- og kiosk-check in og brug af stregkoder.

Plus i Danmark

Efter adskillige år med massive underskud er Unisys Danmark igen profitabel. Sidste år endte med et overskud på godt 10 millioner kroner før skat og en omsætning, der var vokset fra 184 til 212 millioner kroner fra 2005 til 2006.

På verdensplan er tallene knap så opmuntrende. Koncernen Unisys fik i tredje kvartal et driftsresultat på minus 171 millioner kroner, hvilket trods alt er en markant forbedring set i forhold til tredje kvartal 2006, da underskuddet på driften var 388 millioner kroner.

"Her to år inde i en tre-årig omstrukturering styrker vi fokus på de store markeder som USA, England og det kontinentale Europa med en smallere portefølje af løsninger," siger Hugo Langhaug.

En tredjedel i Norden

Udover triple play-løsninger går Unisys målrettet efter at sælge infrastruktur-outsourcing. Altså at tage vare på en virksomheds totale installation af netværk og øvrige elektroniske infrastruktur.

"Her fokuserer vi på internationale kunder med hovedsæde i et af de nordiske lande og med 2-3.000 ansatte, hvoraf en tredjedel arbejder i Norden," siger Hugo Langhaug.

På området infrastruktur-outsourcing er Unisys oppe mod konkurrenter som KMD, WM-data, TietoEnator og den norske virksomhed EDB.

Hugo Langhaugs karriere i Unisys startede i 1982, da han som elektronikingeniør havde ansvaret for Unisys' optiske og magnetiske check-læsere. I dag 25 år senere har han istedet hele Unisys-forretningen i Danmark, Norge, Sverige og Finland.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere