Artikel top billede

Foto: Jens Genders.

Microsoft og IOI trækplastre for unge i it-natten

Reportage: Fremmødet hos Microsoft og spilfirmaet IO Interactive var stort, da it-nattens deltagere kom på besøg. Begge steder lykkedes det at fange de unges opmærksomhed.

Med et videoklip fra de populære spiltitler Hitman Blood Money og Kane & Lynch, blev besøget hos IO Interactive sat i gang.

To programmører fra IO, Jesper Christiansen og Peter Andreasen, står for præsentationen, og sørger for at vise deltagerne i it-natten, hvad det vil sige at være spiludvikler.

Efter en kort introduktion til IO-universet, erklærer Peter Andreasen, at han nu vil lave et spil til mobiltelefoner.

Kugle på skærmen

Med få linier koder får en simuleret mobiltelefon en kugle på skærmen, og efter lidt flere linier kommer kuglen i bevægelse, og snart hopper den lystigt foran det opmærksomme publikum.

Det endelige spil får, med tilføjelse af nogle forprogrammerede linier, en masse kugler til at bevæge sig rundt på skærmen til stor begejstring for tilskuerne.

Målet er at vise programmering fra en lidt sjovere side, og måske endda få sat nogle nye programmører i gang.

Måske får de øjnene op

”Man kan håbe, at der er nogle matematikere imellem, som bare ikke rigtig har fået øjnene op for programmering før,” fortæller Jesper Christiansen.

Selvom det ville være nemt at præsentere spil, som det kendes hjemme foran spillekonsollen, er det vigtigt for folkene i IO Interactive at vise, hvad det egentligt er, de sidder med til dagligt.

”Man bliver revet med af de fede ting, men sådan er hverdagen ikke altid for en programmør. Derfor er det vigtigt at vise, at det ikke bare er vild grafik, men koder, vi sidder med,” forklarer Peter Andreasen.

Efter besøget hos IO Interactive får alle deltagerne en memory stick med spillet, som er blevet lavet direkte på skærmen foran dem, samt en række udviklerværktøjer, de selv kan lege videre med.

En verden af Microsoft

I Tuborg Havn i København har Microsoft haft besøg under it-natten, og har mere eller mindre holdt åbent hus siden klokken 16.

Her er der efter en kort introduktion mulighed for...fortsættes

... at komme rundt til de forskellige afdelinger, og stifte bekendtskab med de mange faggrupper, som er repræsenteret.

Målet er at vise, at it er meget mere end bare programmering.

”Jeg synes, det er glædeligt at se hvor mange, der kommer, og hvor mange, der målrettet prøver at finde ud af noget mere om det, de ikke kender,” lyder det fra Jørgen Bardenfleth, administrerende direktør for Microsoft Danmark.

I flere møderum fordelt over to etager sidder ansatte klar til at svare på spørgsmål om lige netop deres afdeling. Lige fra marketingfolk til softwarearkitekter er klar, og tilbuddet bliver flittigt brugt.

Deltagerne kan frit bevæge sig rundt mellem de små foredrag og samtaler og bliver venligt ledt på vej af flinke guider.

En konkurrence kører løbende, hvor deltagerne i it-natten kan svare på en tipskupon med spørgsmål om Microsoft, og så være med i kampen om fire Xbox 360 samt diverse mindre gevinster.

Det er en stor succes, og der bliver udfyldt kuponer på turen rundt imellem lokalerne.

Populært koncept

Idéen med at tage rundt og besøge de forskellige virksomheder er populær blandt de unge, som har udnyttet chancen for at se nærmere på firmaerne.

”Det er genialt,” fortæller Michael Bisbjerg, som går i 1. g på Roskilde HTX.

"Det er fedt at komme indenfor og se, hvad de laver,” siger han.

Sammen med Daniel Christensen, som også går i 1. g på Roskilde HTX, har Michael Bisbjerg tidligere været på besøg hos IBM og begge mener, at konceptet er rigtigt godt.

De er enige om, at det mest spændende er software og udvikling, og at de får set en masse om det i løbet af it-aftenen.

”De laver ting, vi bruger i vores hverdag, men vi ser dem jo kun i mails og på hjemmesider. Her kommer vi med ind og oplever hvor stort, det er,” siger Daniel Christensen. ”Det er fedt at se.”




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere