Artikel top billede

Højdepunkter fra avisen Computerworld fredag 15. februar

It-branchen er for neder’n. Danware skred i salgskanalen. Kan MS Yahoo blive en succes? Kampen om nettets skattekiste. Rejsende i it-sikkerhed. Den nye tids ledere. Opskrift på en vellykket fusion.

It-branchen er for neder’n

It-branchen er ramt af en accelererende image-krise. Ikke alene vender de unge ryggen til it-uddannelserne, de gider heller ikke arbejde for it-branchens flagskibe. IBM, Nokia og TDC er blandt de it-virksomheder, der rutsjer ned ad listen over de unges foretrukne arbejdspladser. Danmarks it-virksomheder er godt på vej til at tabe kampen om morgendagens talenter.
(Forside, leder side 2 + 16-19)

Danware skred i salgskanalen

Først var Danware ude med en “justering af forventningerne,” der reelt skar op mod 45 millioner kroner af den forventede 2007-omsætning. Så fulgte en “præcisering af forventningerne”, der ud over at barbere yderligere fem millioner af den forventede 2007-omsætning betød et farvel til selskabets stifter og direktør Peter Grøndahl.
(Side 8)

Bag om it-professionelle

Antallet af ansatte, der arbejder med it, stiger hver dag. Der findes ikke et præcist tal for, hvor mange it-professionelle, der er i Danmark. Men et cirkatal lyder på 125.000 – alt afhængig af definitionen på en it-professionel.
Denne hastigt voksende gruppe består af flere typer mennesker og stillinger. Derfor har Computerworld valgt at gå bag om de it-profesionelle. Hvem de er, og hvad laver de? Denne gang er det sikkerhedsekspert Torben Voigt Olsen, der cand.mag. i litteraturvidenskab.
(Side 10)

Opskrift på en vellykket fusion

Fra dag ét efter tele-fusionen mellem Verizon og MCI oplevede medarbejderne det nye Verizon som ét selskab. Og det er vigtigt i en succesfuld fusion, fortæller CIO Judith Spitz.
(Side 12)

Kan MS Yahoo blive en succes?

Bag Microsofts tilbud om at købe Yahoo ligger en næsten desperat idé om at udfordre Google. Kampen drejer sig i første omgang om annoncepenge men kan også brede sig til internetbaseret software.
(Side 14-15)

Kampen om nettets skattekiste

Sagen om spærringen af tjenesten Pirate Bay har rejst en følelsesladet debat om censur og kontrol med internettet. Telebranchen vil forfølge sagen gennem hele retssystemet for at få kendelsen omstødt.
(Side 20-21)

Rejsende i it-sikkerhed

En af de vigtigste personer i udformningen af USA’s nationale it-sikkerhedsstrategi, Howard A. Schmidt, besøgte København under Dansk IT’s sikkerhedskonference. Han er konstant på rejse verden rundt med sit budskab om, at it-sikkerhed handler om personligt ansvar.
(Side 22)

Den nye tids ledere

For et år siden sendte Computerworld og lederudviklingsfirmaet FranklinCovey tre it-ledere på en rejse mod bedre ledelse. Virkede det? Læs første afsnit i en artikelserie, hvor vi går tæt it-lederne.
(Side 26-27)

Læser du ikke avisen? Klik her for et godt tilbud på Computerworlds ugentlige avis med dybdeborende, perspektiverende og dagsordensættende journalistik ... hvis du vil noget med it.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere