Artikel top billede

Ifølge Triforks administrerende direktør, Jørn Larsen, bliver det vanskeligere at tiltrække ansatte, når it-folk læser, at meget arbejde går til Indien. Foto: Søren Holm/Chili.

Trifork spidder pressen for mangel på ansatte

Udviklingshuset Trifork køber op, udbreder konferenceaktiviteterne til udlandet og fornøjer sine 550 aktionærer med et flot regnskab. Men det er ikke altid let at ansætte it-folk.

Sidste års skriverier om it-selskabet Trifork handlede mest om den forestående børsnotering og om, hvordan aktiekursen legede yo yo i virksomhedens første måneder som børsnoteret selskab.

Nu er Triforks 2007 årsregnskab klart, og det viser stor fremgang for såvel omsætning som overskud.

"Selv her fra Århus kan vi ikke nægte, at det går fremad," lyder det fra Triforks administrerende direktør Jørn Larsen.

Opkøb og nyt kontor

I regnskabsmeddelelsen beskriver Trifork 2007 som 'markant' med fokus på 'strategiske tiltag' som internationalisering af selskabets konferenceaktiviteter, etablering af nyt kontor i hovedstadsområdet, to virksomhedsopkøb samt en børsintroduktion af selskabet på OMX Nordic Exhange, Copenhagen.

"Virksomheden opererer med syv fokusområder, der hver har en chef i spidsen. De største områder er det offentlige, finanssektoren og konferencer, men også infrastruktur er en væsentlig aktivitet," siger Jørn Larsen.

Med infrastruktur mener Jørn Larsen levering af løsninger baseret på Microsoft Exchange, Active Directory og serverkonsolidering ved hjælp af VMware og Citrix.

Står bag JAOO-konfence

På konferencefronten er Trifork især kendt som arrangør af den årlige JAOO-konference i Århus, der senest sidste efterår samlede flere end 1.200 udviklere fra hele verden.

Fortsættes

Det er pressen skyld

Den århusianske it-virksomhed har, som så mange andre i branchen, ikke nemt ved at tiltrække tilstrækkelig mange medarbejdere, og det mener direktøren, at 'pressen' har en stor del af ansvaret for.

"Mange it-folk læser pressens skriverier om, at meget arbejde i it-branchen går til Indien, og det gør det ikke spor nemmere at tiltrække ansatte," siger Jørn Larsen.

Fremgang og konkurrenter

Konkurrencen veksler alt efter hvilket af Triforks syv markedsområder, der er tale om. Med hensyn til infrastruktur er det især Topnordic, IBM og Ementor, Trifork møder, mens KMD, CSC, IBM og TietoEnator i højere grad stikker hovedet frem, når ordrerne skal hentes inden for det offentlige.

I 2008 forventer Trifork fortsat fremdrift og retter blikket mod konsolidering og organisk vækst.

Forventningerne til 2008 er, at selskabet øger den samlede omsætning til 80-90 millioner kroner, med et resultat før skat, renter og afskrivninger (EBITDA) i niveauet 10-12 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere