Artikel top billede

Mængden af global digital information vokser

Global digital information – det digitale univers – var oppe i 281 milliarder gigabytes i 2007, hvilket svarer til næsten 45 GB digital information per person på jorden. Det viser en undersøgelse fra IDC.

Computerworld News Service: Tallet er 10 procent højere end det forrige skøn og forventes at nå 1,8 zettabytes (1.800 000 000 000 000 000 000 byte) i 2011.

Ifølge IDC svarer det digitale univers til mere end 17 milliarder 8 GB iPhones.

IDC noterer, at det digitale univers har en samlet årlig vækst på omkring 60 procent takket være en stigning i det globale salg af digitalkameraer og –fjernsyn samt en bedre forståelse for tendenserne inden for information replication.

Øget internetadgang i mange udviklingslade, sensor-baserede applikationer og omfattende sociale netværk på nettet har også bidraget til den globale vækst i digital information.

”For første gang nogensinde er din digitale skygge større end den digtale information, du aktivt skaber selv, såsom at tage billeder, sende e-mails eller foretage digital voice calls,” fortæller John Gantz, underdirektør for IDC.

John Gantz forklarer, at den digitale skygge refererer til information om en person, herunder navne i regnskaber og mailing-lister, surfing-historik eller billeder overvågningskameraer har taget af personen på offentlige steder.

Digital eksplosion

IDC fremhæver, at det er essentielt, at man tager fat om den digitale eksplosion ved blandt andet at udvikle organisatoriske politikker til at sikre sikkerhed og bevarelse af information og dataadgang.

IDC’s undersøgelse afslører også, at virksomhedernes andel i det digitale univers er opdelt efter branche og har ikke meget med BNP eller it-forbrug at gøre.

For eksempel står den finansielle sektor for næsten 20 procent af det globale it-forbrug, men kun seks procent af det digitale univers.

Ifølge Ron Goh, direktør for EMC South Asia, viser en EMC-undersøgelse, at mens storage er et af de hurtigst voksende it-segmenter, mangler 50 procent af virksomheder verden over en formel storage management-gruppe.

”EMC forsøger at tage fat på problemet via EMC Academic Alliance på mere end 170 universiteter på tværs af ni lande for at sammensætte et kompetent råd af storage-eksperter for at imødekomme branchens behov,” fortæller Ron Goh.

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere