Artikel top billede

Aamund til Nyrup: Løft bevisbyrden om KMD-fyringer

Finansmanden Asger Aamund mener, at Poul Nyrup Rasmussens advarsel om, at kapitalfonde vil koste KMD-fyringer, er grebet ud af den blå luft. "Løft bevisbyrden," lyder det.

Den kendte finansmand Asger Aamund, der er bestyrelsesformand i Bavarian Nordic, går nu i rette med tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen.

Poul Nyrup Rasmussen, som nu er formand for socialdemokraterne i Europaparlamentet, luftede i går frygten for, at såfremt kapitalfonde køber KMD, vil det koste fyringer.

Men det afviser finansmanden.

"Indtil videre ligger bevisbyrden jo hos Poul Nyrup, idet der mig bekendt ikke har været tilfælde af kapitalfonde, der har misrøgtet de indkøbte virksomheder. Jeg forstår ikke Nyrups synspunkter og analyse," siger Asger Aamund til Computerworld.

"Hvorfor i alverden skulle man investere i køb af en virksomhed og derefter køre den i sænk, så man ikke kan sælge den videre eller i hvert fald skabe langsigtet værdi for sine aktionærer?" spørger han.

Andre end kapitalfonde fyrer

Poul Nyrup Rasmussen pegede i sit angreb på kapitalfondene primært på en undersøgelse fra Harvard University, der angiveligt skulle vise fondenes aggresive medarbejder-behandling i forhold til andre virksomheder.

Men den køber Asger Aamund tilsyneladende ikke.

Spillerne på banen

Asger Aamund vil ikke afvise, at der måtte komme fyringer omkring KMD, men det sker også i andre sammenhænge, hvor kapitalfonde ikke er involveret.

"Jeg siger ikke, at der ikke kommer konkurser og skandaler inden for universet af kapitalfonde, men det har vi jo af og til også med børsnoterede og familieejede virksomheder," siger Asger Aamund.

Islamisk trussel

Finansmanden, der iøvrigt er far til den kendte it-politiker og tidligere salgschef hos IBM Malou Aamund, mener, at kapitalfondene er nyttige.

"I den internationale industri er vi glade for kapitalfondene, som et nyttigt finansieringsalternativ til banklån og børsnotering," siger han.

Asger Aamund peger i stedet på helt andre farer.

"Den virkelige fare kommer ikke fra de kapitalistiske kapitalfonde, men fra de politiske kapitalfonde fra Mellemøsten, der i øjeblikket ved køb af lufthavne, havne, mælkevirksomheder, energiforsyning med videre forsøger at købe sig politisk indflydelse for islamiske interesser," siger han.

KMD kapløb i gang

Debatten om kapitalfondenes eventuelle interesse for KMD begyndte, da fællestillidsmanden hos KDM, Erik Lykke Hansen, udtrykte sin bekymring over de stadig flere investorers interesse i selskabet.

Tidligere havde Ib Kunøe meldt sig på banen, hvor han gjorde klart, at han ville beholde KMD på danske hænder.

Og for nylig kunne Computerworld berette om it-investor Asger Jensbys interesse i kommunernes it-selskab.

Efterfølgende kom det frem, at Asger Jensby forhandlede med udenlandske aktører. Han ville dog ikke røbe, hvem der er tale om.

Det er besluttet ved lov, at KMD skal sælges. Men hvem KL, der ejer KMD, beslutter at sælge til, er altså fortsat uklart.

Rettelse: I citatet om mellemøstlige opkøb er "mælkevirksomheder" rettet til "medievirksomheder".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere