Artikel top billede

Politiet efterlyser biometri-firmaer til digitalt pas

Danskernes nye pas vil blive med digitalt foto, fingeraftryk og underskrift. Politiet tilbyder op mod 200 millioner kroner til det firma, der kan levere den korrekte hardware- og software-løsning.

Rigspolitiet ønsker, at danskernes nye pas - Pas 2.0 - bliver udstedt med digitalt foto, fingeraftryk og underskrift.

Derfor efterlyser ordensmagten et it-firma, der kan levere udstyr, software og ekspertise, når danskerne ansøger om pas.

Dusøren ligger et sted mellem 50 millioner kroner til 180 millioner kroner til det selskab, der kan levere den fornødne hardware og software til optagelsen og lagring af digitale foto, fingeraftryk og underskrift på en tilfredsstillende facon.

Rammeaftalen løber fra 1. april 2009 til 1. august 2017.

Fire hovedkrav til PAS 2.0

Leverandøren af PAS 2.0-løsningen vil helt konkret skulle leve op til fire hovedkrav fra lovens lange arm.

Det drejer sig først og fremmest om design, udvikling, test og implementering af det nyt passystem PAS 2.0.

Dernæst er det vedligeholdelse og opgradering samt support af det leverede passystem.

For det tredje gælder det anskaffelse af hardware til de enkelte pas-udstedelsessteder. Og slutteligt efterspørger Rigspolitiet en service- og supportaftale for hardware anskaffet under rammeaftalen.

Udover hardwaren skal leverandøren blandt andet kunne levere et passystem, der stiller data om borgeren til rådighed for pas-sagsbehandleren via integration til relevante it-systemer.

Derefter er det så meningen, at disse data kan overføres til tryk. Fingeraftrykkene vil dog blive fremsendt digitalt til pas-producenten.

PAS 2.0 ud hundredvis af steder

PAS 2.0 skal være på plads alle steder, hvor der udstedes danske pas.

Det vil sige, at systemet skal være på plads på omkring 250 pas-udstedelsessteder i Danmark, og over 110 steder i udlandet fordelt på ambassader og konsulater samt i Grønland og Færøerne.

Rigspolitiet kan dog endnu ikke oplyse, om der skal være optagelses-hardware på alle kontorer i udlandet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere