Artikel top billede

It-konsulenter får mere arbejde i det offentlige

Danske myndigheder vil tilkalde en it-konsulent oftere i år, end de gjorde sidste år, vurderer CEDI. Markedet forventes at overstige 1,4 milliarder kroner i 2009.

Kan du hjælpe os med en serverkonsolidering?

Sådan kan det lyde, når danske myndigheder i staten, regionerne eller kommunerne ringer efter en it-konsulent.

"Markedet er i klar fremgang," fortæller direktør Troels Andersen fra Center for Digital Forvaltning, CEDI.

CEDI har udarbejdet en markedsanalyse, der viser, at den offentlige sektors brug af rådgivning og konsulentbistand vil overstige 1,4 milliarder kroner i 2009.

I 2008 var omsætningen på området lige over 1,3 milliarder kroner.

"Der er tale om et meget varieret marked, hvor bistand til drift af it-infrastruktur og systemer i bred forstand er det område, der trækker flest konsulentressourcer," forklarer han.

"Det kan være i forbindelse med vedligehold af servere og anden infrastruktur, at man tilkalder en it-konsulent, men det er næsten lige så ofte, når man har brug for strategisk rådgivning eller bistand til eksempelvis kravspecificering," siger direktøren.

Troels Andersen forklarer, at der på SKI's nye rammeaftale for konsulentydelser og rådgivning i bred forstand, den såkaldte 2.15-aftale, opereres med følgende kategorier for it-konsulenter:
- It- og forretningsstrategi
- Arkitektur og infrastruktur
- Information management
- Sikkerhed
- Tele og data
- Anskaffelse og implementering
- Driftsservice og -support.

Og det er altså den sidste kategori, der rent omsætningsmæssigt topper listen, forklarer Troels Andersen.

Staten tøver - regioner rykker

Ser man på hvilke myndigheder, der oftest griber telefonen, ligger det statslige marked i front.

"Men vi ser samtidig en stor vækst på det regionale område," siger han.

Udviklingen har stået lidt i stampe på det statslige område, hvilket direktøren vurderer hænger sammen med Statens It, hvor det har været planen at samle al drift i ét center.

"Derfor har staten i den seneste periode ikke investeret så meget i konsulentbistand, men vi forventer, det går op igen, når der er mere klarhed på området," siger han.

Endelig er der på det kommunale område en langsom, men positiv udvikling.

"Man kan tydeligt mærke, at kommunerne er blevet større enheder, der handler mere professionelt", fortæller han.

"Måske har de holdt lidt igen og luret på KMD-salget og etableringen af KOMBIT, men nu ser det ud til, at kommunerne indtil videre kører som normalt," siger han.

IDC: Moderat vækst
Også hos IDC vurderer man, at det offentlige marked for it-konsulentydelser vil stige.

"Vi vurderer, at vi vil se en moderat stigning på måske tre procent," siger chefanalytiker Brian Troelsen fra IDC Nordic.

IDC vurderer, at det offentlige marked for it-konsulenter udgør 20-30 procent af det samlede danske marked for konsulentydelser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere