Artikel top billede

Formand: Her er en guldgrube for it-konsulenter

Formanden for Foreningen af kommunale it-chefer Jørgen Kristensen vurderer, at en stribe offentlige it-initiativer vil kunne forgylde it-konsulenthuse.

En potentiel guldgrube.

Sådan betegner formand Jørgen Kristensen fra KITA, Foreningen af Kommunale it-chefer, visse områder af fremtidens marked for it-konsulentydelser i det offentlige.

Ude hos kommunerne regner han ikke med vækst. Men kan konsulenthusene se mulighederne andre steder i det offentlige, ligger der mange ordrer at kæmpe om.

"Man regner eksempelvis med, at mellem 10 og 20 procent af de tre milliarder kroner, som er afsat til arbejdskraftbesparende teknologier, vil gå til it-konsulenter i forbindelse med projektafklaring, styring og rapportering," siger han.

Alene derfor vil markedet som helhed i det offentlige vokse markant i fremtiden, vurderer Jørgen Kristensen.

Også kommunernes nye it-selskab Kombit vil ifølge formanden i opbygningsfasen kunne få behov for bistand fra et stort antal eksterne it-konsulenter.

"Opgaverne for Kombit bliver så omfattende i forhold til blandt andet planlægning af opgaver og samarbejde med KMD, at man kan have svært ved at vækste uden at trække eksterne ressourcer ind i arbejdet," siger Jørgen Kristensen.

"Så på de her offentlige områder, findes der en potentiel guldgrube for konsulenthuse, der kan se mulighederne," siger han.

Mere moderat vækst på andre områder

En markedsanalyse fra CEDI viser, at SKI's gruppe af ydelser, der omfatter it-konsulentydelser, vil stige fra 1,3 milliarder kroner i 2008 til mindst 1,4 milliarder kroner i 2009.

Også IDC forudser en vækst på det offentlige marked for it-konsulentydelser. Her taler man om en moderat vækst på cirka tre procent.

Jørgen Kristensen, der selv er it-chef i Egedal Kommune, regner da heller ikke med, at kommunernes eget behov for eksterne it-konsulenter vil stige.

Han forklarer, at kommunerne bruger konsulenter inden for to hovedområder.

Det ene er køb af hjælp til for eksempel it-sikkerhed og strategi.

"Her er eksterne spidskompetencer med til at øge forretningsenhedernes og it-funktionernes forståelse af hinanden og sætte fokus på, hvad der skal arbejdes på for at rykke sig i forhold til it-anvendelse og digitalisering," siger han.

Han forklarer, at det andet område er at tilrettelægge og gennemføre udbygning af infrastruktur og konsolideringsprojekter.

"Her var særligt et stort behov lige omkring og efter kommunalreformen, " siger Jørgen Kristensen.

"Ingen af områderne vil lige i 2009 være i vækst, er min vurdering, da indsatsen de fleste steder er gjort, og man nu høster resultaterne i hus," siger Jørgen Kristensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere