Artikel top billede

Formand: Her er en guldgrube for it-konsulenter

Formanden for Foreningen af kommunale it-chefer Jørgen Kristensen vurderer, at en stribe offentlige it-initiativer vil kunne forgylde it-konsulenthuse.

En potentiel guldgrube.

Sådan betegner formand Jørgen Kristensen fra KITA, Foreningen af Kommunale it-chefer, visse områder af fremtidens marked for it-konsulentydelser i det offentlige.

Ude hos kommunerne regner han ikke med vækst. Men kan konsulenthusene se mulighederne andre steder i det offentlige, ligger der mange ordrer at kæmpe om.

"Man regner eksempelvis med, at mellem 10 og 20 procent af de tre milliarder kroner, som er afsat til arbejdskraftbesparende teknologier, vil gå til it-konsulenter i forbindelse med projektafklaring, styring og rapportering," siger han.

Alene derfor vil markedet som helhed i det offentlige vokse markant i fremtiden, vurderer Jørgen Kristensen.

Også kommunernes nye it-selskab Kombit vil ifølge formanden i opbygningsfasen kunne få behov for bistand fra et stort antal eksterne it-konsulenter.

"Opgaverne for Kombit bliver så omfattende i forhold til blandt andet planlægning af opgaver og samarbejde med KMD, at man kan have svært ved at vækste uden at trække eksterne ressourcer ind i arbejdet," siger Jørgen Kristensen.

"Så på de her offentlige områder, findes der en potentiel guldgrube for konsulenthuse, der kan se mulighederne," siger han.

Mere moderat vækst på andre områder

En markedsanalyse fra CEDI viser, at SKI's gruppe af ydelser, der omfatter it-konsulentydelser, vil stige fra 1,3 milliarder kroner i 2008 til mindst 1,4 milliarder kroner i 2009.

Også IDC forudser en vækst på det offentlige marked for it-konsulentydelser. Her taler man om en moderat vækst på cirka tre procent.

Jørgen Kristensen, der selv er it-chef i Egedal Kommune, regner da heller ikke med, at kommunernes eget behov for eksterne it-konsulenter vil stige.

Han forklarer, at kommunerne bruger konsulenter inden for to hovedområder.

Det ene er køb af hjælp til for eksempel it-sikkerhed og strategi.

"Her er eksterne spidskompetencer med til at øge forretningsenhedernes og it-funktionernes forståelse af hinanden og sætte fokus på, hvad der skal arbejdes på for at rykke sig i forhold til it-anvendelse og digitalisering," siger han.

Han forklarer, at det andet område er at tilrettelægge og gennemføre udbygning af infrastruktur og konsolideringsprojekter.

"Her var særligt et stort behov lige omkring og efter kommunalreformen, " siger Jørgen Kristensen.

"Ingen af områderne vil lige i 2009 være i vækst, er min vurdering, da indsatsen de fleste steder er gjort, og man nu høster resultaterne i hus," siger Jørgen Kristensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2025: Her er truslerne – og sådan beskytter du dine kritiske data

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

19. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025 i Jylland

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

21. august 2025 | Læs mere


AI i det offentlige: Potentiale, erfaringer og krav

Hør erfaringerne med at anvende AI til at transformere og effektivisere processer i det offentlige – og med at sikre datakvalitet, governance og overholdelse af retningslinjer.

27. august 2025 | Læs mere