Artikel top billede

EU pumper 136 millioner kroner i LTE-udvikling

EU's telekommissær Viviane Reding vil investere 136 millioner kroner i udvikling af LTE-teknologi, der skal give europæerne fremtidens mobile bredbånd.

Mens det i øjeblikket er HSPA, populært kaldet Turbo 3G, der hitter hos danskerne, venter næste generations mobile bredbred lige som hjørnet under navnet LTE - Long Term Evolution.

Og det kan kun gå for langsomt med at få LTE på banen, mener EU's telekommissær Viviane Reding, der derfor nu vil afsætte 18 millioner euro, svarende til 136 millioner danske kroner, til formålet.

"Med LTE-teknologier vil Europas forsker-'knowhow' forsætte med at vise vej inden for udviklingen af mobile services og enheder rundt omkring i verden, nøjagtig som vi gjorde i de forrige årtier med GSM-standarden," udtaler Viviane Reding på EU's hjemmeside.

"LTE-teknologier vil gøre mobiltelefoner til kraftige, mobile computere. Millioner af nye brugere vil få ultra high-speed adgang til internettet på deres bærbare enheder, uanset hvor de er. Dette vil skabe fantastiske muligheder og masser af plads til, at den digitale økonomi kan vokse," forklarer Viviane Reding om den ekstra pose penge, der er målrettet LTE-forskning.

Dansk auktion i 2010

Pengene vil være tilgængelige fra januar 2010, men allerede i næste måned begynder EU forhandlingerne om, hvilke projekter der skal have del i LTE-midlerne.

EU-Kommissæren oplyser desuden, at EU fra 2007 til 2013 i alt regner med at investere mere end 700 millioner euro i netværks-udvikling, hvoraf halvdelen går til trådløse netværk.

Herhjemme afholder IT- og Telestyrelsen i starten af 2010 i auktion over de 2,5 GHz frekvenser, der blandt andet kan bruges til LTE.

Mens der ved 3G-auktionen i 2001 blev betalt knap en milliard kroner fra hver af de fire licens-vindere, så forventes det ikke, at den kommende auktion vil indbringe helt så store beløb.

I Norge har et lignende frekvensområde indbragt 229 millioner norske kroner, cirka 190 millioner danske kroner, og i Sverige kostede frekvenserne 2,1 milliarder svenske kroner, svarende til 1,4 milliarder danske kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere