Artikel top billede

En god sælger hos Symantec henter typisk omkring en million kroner om året i løn.

Symantecs danske sælgere henter millionhyre

Ifølge regnskabet fra Symantec Danmark får de 30 ansatte i gennemsnit knap en million kroner hver i løn. "Ikke en usædvanlig løn for en god sælger," siger den danske Symantec-chef, Jan Skelbæk.

At sælge sikkerhedsløsninger kan være en indbringende forretning, viser regnskabet fra Symantec Danmark. De 30 ansatte, hvoraf hovedparten er sælgere og systemkonsulenter, får i gennemsnit en lille million kroner i løn og pension.

"Gode sælgere får ofte omkring en million kroner i løn," siger landechef Jan Skelbæk.

Ifølge regnskabet er der ikke en krone til direktionen i det danske selskab. Vi spurgte Skelbæk, hvad han har gjort, siden han ikke skal have løn.

"Heldigvis er det sådan, at jeg er landechef og juridisk set ikke indgår i direktionen, så jeg får skam løn. Faktisk er min løn med i de 30 millioner til de 30 ansatte, som jeg altså er en del af," forklarer Skelbæk.

Symantec er glad i Norden

På globalt plan er Symantecs regnskab påvirket af den verdensomspændende økonomiske krise, hvilket ses af et mindre salg på nogle områder.

"Glædeligt nok mærker vi hverken i Danmark eller i Norden, som også er mit ansvar, noget til krisen endnu. Vi er både på budget og har fremgang i omsætningen. Så vi klarer os bedre end gennemsnittet hos Symantec," siger Jan Skelbæk, der også tror, at selskabet vinder markedsandele både i Danmark og i resten af Norden.

Et af områderne i fremgang er arkiveringsløsninger. Her er Coop, DR, Vestas og Lundbeck eksempler på kunder. Løsningen sikrer for eksempel, at mere end tre måneder gamle mails ryger ud på billigere medier. Det kan være billigere disk-systemer, der fungerer som sekundær storage i modsætning til den primære, der sikrer, at mails popper op lynhurtigt.

"Sekundær storage anvender også harddiske, men diske, som er meget større, lidt langsommere og væsentlig billigere," fortæller den danske Symantec-chef.

Kompleks compliance

Derudover skal såvel langsomme som hurtige diske i dag leve op til komplekse såkaldte Compliance-regler, der kort fortalt betyder, at virksomheden skal leve op til samtlige gældende krav, love, regulativer og standarder i håndteringen af e-mails.

Krisen oplever Symantec som projekter, der bliver forsinket, og at der typisk bliver lavet lidt mindre handler. Kunderne er mere forsigtige med de store strategiske beslutninger, ligesom der også ses en tendens til at leje software frem for at købe. For eksempel via konceptet SaasS (Software as a Service), hvor brugerne kan få en fast pris per bruger per måned.

"SaaS er faktisk en af årsagerne til, at vi købte MessageLabs, der nu er en del af Symantec," siger Jan Skelbæk, der forventer en "tocifret vækst i omsætningen i år."

"Men ikke 50 procent, det må jeg erkende. Vi budgetterer med 10 procent herhjemme og lidt mindre i resten af Norden," siger Jan Skelbæk, der tilføjer, at Symantec ikke bare har vækst i omsætningen, men også "tjener gode penge".

Symantecs primære konkurrenter er McAfee og Trend, men også EMC og til dels IBM.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere