Artikel top billede

(Foto: Rainer Jensen)

Det vælter ind med nye produkter på Cebit

Den tyske Cebit-messe er i gang. Få overblikket over en række af de vigtigste produkt-lanceringer her.

Computerworld News Service: Den tyske Cebit-messe i Hannover plejer at indvarsle forårets komme med dens kilometerlange messegader proppet med alverdens elektronik og dens tusindvis af gæster.

Mange elektronik-producenter venter med deres store annonceringer, til messen går i gang. Vi har trawlet dagens annonceringer igennem.

Du får her et opkog af meddelelserne fra Cebit-messen, hvor også den nyudnævnte danske SAP-chef, Jim Hagemann Snabe, kom med sin første offentlige udmeldinger efter sin udnævnelse. Det kan du læse mere om her.

Ny e-reader fra Asustek

Vi lægger ud med taiwanske Asutek, der på Cebit-messen har løftet sløret for sin e-reader, der bliver en direkte udfordrer til amerikanske Kindle, der på mange måder har sparket dørene ind for e-readermarkedet.

Asustek var pioner på netbook-markedet, og e-readeren, DR-900, er udstyret med en skærm på ni tommer og WiFi. Trådløs 3G kan tilkøbes, og batteriet kan ifølge Asustek holde til 10.000 sidevisninger på en opladning.

Vi bliver lidt i den mobile verden. Her er finske Nokia klar med de første C5-telefoner med integreret support af Facebook og MySpace i adresse-bogen. De Symbian-baserede Smartphones kommer i handelen inden længe.

I modsætning til langt de fleste smartphones på markedet i dag, er den nye Nokia-telefon en såkaldt candy bar-model med numerisk tastatur. Nokias produktportefølje består nu af fire serie, nemlig C, X, E og N.

Når det gælder de lidt tungere applikationer til mobiltelefonen, er Sybase og SAP omsider klar med de første produkter udløst af det mobile partnerskab, som de to selskaber indgik for et år siden.

Resultatet er et program til en stribe smartphones - iPhone, Windows Mobile og Nokia 60-serien - til forretnings-processer samt et nyt CRM-system til iPhone og Windows Mobile.

Nyskabelserne bygger på SAP Business Suite 7 og Sybases Unwired Platform.

Få HD på din netbook

De små netbook-computere er fortsat meget populære. Og grafik-selskabet Nvidia kan se store muligheder i at forbedre de prisbillige små apparater.

Selskabet er klar med Ion 2 grafik-platformen, der potentielt kan forandre de små netbook-computere til multimedie-bokse, som kan afspille HD-videoer og 1080p-videoer.

Nvidia mener, at efterspørgslen efter netbook-computere med gode multimedie-features vil vokse markant i de kommende år i takt med, at HD-indhold for alvor kommer ud på nettet.

Ion 2 grafik-platformen kombinerer en GeForce grafik-processor med Intels seneste Atom-processor.

Fra netbook til slate med et snuptag

Intel er klar med et nyt netbook-design, der har fået navnet Convertible Classmate. Det inkluderer en række features, der sigter mod bedre at kunne læse elektroniske bøger, surfe på nettet og tage notater, hedder det.

Convertible Classmate får en 10,1 tommer skærm, som kan drejes rundt og foldes bag på computeren, der derved bliver til en såkaldt slate-computer.

Også Intels hovedkonkurrent, AMD, er på pletten med nyheden om, at selskabet er på vej med sin første sekskerne-chip til desktop-computere.

Processoren vil komme til at hedde Phenom II X6. AMD har allerede en sekskerne-chip til servere på markedet.

eX5 servere fra IBM

Når det gælder servere er IBM godt med på Cebit-messen. Det store amerikanske selskab har benyttet Cebit til at løfte sløret for eX5-serien, der ifølge selskabet er det første system, der "nedbryder tekniske barrierer for at fokusere på øget skalerbarhed på x86-platfomen."

IBM er også klar med en helt ny server-arkitektur, som ifølge selskabet vil sætte ekstra skub i applikations performance samtidig med, at energiforbruget i datacentret kan reduceres.

Ifølge IBM adskiller de nye EX5-servere sig fra den traditionelle x86 server-arkitektur, hvor processor og hukommelse er låst sammen. I den nye arkitektur adskilles de i to separate enheder, hvis ifølge IBM giver bedre performance og mindre energiforbrug.

Google Views til Tyskland

Mange af os har allerede haft gavn af Google Street View flere gang. Sådan er det imidlertid ikke for tyskerne, da lanceringen af Street View i Tyskland er løbet ind i en række privacy-relaterede stopklodser.

På Cebit-messen meddeler Google imidlertid, at selskabet nu håber at kunne lancere Street View i Tyskland i løbet af i år. Det er i dag omkring halvandet år siden, at Googles foto-bil begyndte at fotografere de tyske gader og stræder.

Google arbejder blandt andet på et automatisk værktøj, der kan anvendes til at sløre bestemte huse.

Nokia Siemens er også på Cebit - blandt andet med et budskab om, at forbedret latency - og ikke kun høje hastigheder - er blandt fordelene ved LTE-netværk. Latency er den tid, som det tager for en datapakke at flytte sig fra et sted til et andet.

Ifølge Nokia Siemens har LTE en latency på under 20 millisekunder, hvilket er omkring det halve af latencyen i HSPA-netværk. GSM-netværk har typisk en latency på 120 millisekunder.

Det skyldes, at realtime-applikationer er meget følsomme over for forsinkelser. Nokia Siemens benytter Cebit-messen til at demonstrere forbedret real-time performance med at spille bordtennis på Wii via et LTE-link samt med en demonstration af video-konference via LTE.

Budskabet om latency ligger på linie med Ciscos udmeldinger på området. Det kan du læse mere om her.

Sikkerhed på farten

Cisco er snart med en VPN-klient til smartphones og pc'er. Klienten er direkte rettet mod administratorer af større erhvervs-systemer, der vil give sikker adgang til deres netværk.

Systemet har fået navnet "AnyConnect Secure Mobility Solution." Cisco bedyrer, at mange andre sikkerheds-selskaber mangler en VPN-komponent.

Ifølge Cisco vil AnyConnect automatisk spore, hvor en bruger befinder sig, og det kan en administrator bruge til at justere sikkerhedsniveauet. For eksempel kan administratoren skrue op for en brugers sikkerhedsniveauet, hvis brugeren befinder sig på et netværk i Kina eller Indien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere