Artikel top billede

Hovsa: Skattefar glemte telebranchen i blokeringslov

Skatteministeriet bad om mere end 90 organisationers mening om ny spillelov, der tvinger teleselskaber til at blokere internetsider. Men de glemte at spørge om telebranchens mening.

Dansk Skak Unions mening er vigtig. Cepos' mening er også vigtig. Og ikke mindst Friluftsrådets mening om den nye spillelovgivning er vigtig.

Det fremgår af Skatteministeriets høringsliste, hvor mere end 90 ministerier, myndigheder, foreninger og klubber bliver bedt om at give deres mening om den nye spillelov, som blandt andet vil betyde, at danske teleselskaber får en bøde, hvis de ikke blokerer kundernes adgang til ulovlige spillesider på internettet.

Derfor undrer det Lasse Andersen, formand for ISP-ansvarsgruppen hos telebranchens interesseorganisation, Telekommunikationsindustrien, at hverken konkrete telefirmaer eller brancheorganisationen har fået et brev fra Spillemyndigheden eller Skatteministeriet i forbindelse med høringsrunden om den nye spillelov.

"Selvom vi som branche er nævnt på hele to sider i bemærkningerne, så er vi som branche ikke sat på høringslisten," siger Lasse Andersen, der fortæller, at telebranchen opdagede det ved et tilfælde.

Der var frist for indgivelse af svar til høringsrunden fredag 5. marts.

"Det er jo underligt, at Skatteministeriet går ind og indfører en strafbelagt forpligtelse for os, og så er vi ikke engang sat på høringslisten. Det er stærkt kritisabelt," siger Lasse Andersen.

Ikke ond vilje

Hos Spillemyndigheden fortæller chefkonsulent Morten Rønde, at det ikke bunder i ond vilje, at man ikke har bedt telebranchen om at afgive høring i forhold til den nye spillelov.

"Vi har prøvet at tænke på alle, vi overhovedet kunne forestille os var interesserede i det her," siger Morten Rønde.

Samtidig fortæller han, at enhver kunne afgive høringssvar til loven, også selvom man ikke stod på listen. Desuden kan man også nå at få indflydelse, selvom man ikke havde indgivet svar inden høringsfristen udløb.

"Det er jo ikke sådan, at man ikke kan få indflydelse senere i processen. Men så kommer det ind i Folketinget. Derfor er det normalt mest hensigtsmæssigt at have hørt de relevante parter i høringsrunden," siger Morten Rønde.

Det er nemlig mere besværligt, hvis man skal til at ændre materialet, når det først er forelagt Folketinget, forklarer han og tilføjer, at det jævnligt sker alligevel.

Beklagelig fejl

Morten Rønde fortæller, at Spillemyndigheden efter Computerworlds opkald har givet telebranchens brancheorganisation besked om høringsrunden om den nye spillelov.

"For det var en fejl, at vi ikke havde fået sendt det. Og så har vi beklaget, at vi ikke har fået sendt det tidligere" siger Morten Rønde.

Hos Telekommunikationsindustrien bekræfter Lasse Andersen, at man har modtaget en orientering om høringsrunden, to dage før fristen udløb.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere