Artikel top billede

tjek foto

SimCorp-chef bekymret for dansk it-branche

Topchefen hos det internationale softwarehus SimCorp er bekymret for den danske it-branche. Få forklaringen her.

Topchef Peter Ravn, der siden 2001 har stået i spidsen for det internationale softwarehus Simcorp med en milliardomsætning og over 1.000 medarbejdere i hele verden, er bekymret for den danske it-branche.

"Hvis vi ser på den danske it-branche, kan jeg godt være skeptisk," siger Peter Ravn.

Han forklarer, at udviklingen drøner af sted ude i verden - og det til et lavere omkostningsniveau end herhjemme.

"Jeg synes, at kapaciteten og kompetenceniveauet udvikler sig hurtigt i mange andre lande, hvor omkostningsniveauet er noget lavere."

"Jeg kan derfor være bekymret for, hvorvidt vi langsigtet i Danmark er i stand til opretholde en innovationstakt, som medfører, at vi til stadighed kan demonstrere evnen til at skabe en merværdi, som kan forsvare vores omkostningsniveau," siger han.

Og selvom topchefen ikke er meget for at give politikerne råd, hvilket han mener brancheorganisationerne gør godt, så siger han:

"Jeg tror også, at politikerne har forstået, at det forhold, at it-branchen i en årrække har præsteret gode vækstrater ikke er garanti for, at det automatisk vil fortsætte," siger Peter Ravn.

Mission critical-produkter

SimCorp selv arbejder i krydsfeltet mellem it og finans. Selskabet kommer meget tæt på kundens egen forretning.

"I vores tilfælde faktisk "mission critical"", siger han.

Og finanssektoren sætter krisen særlige krav til it.

"De seneste års udvikling på de finansielle markeder har i særlig grad øget fokus på risiko- og omkostningsstyring - der især skal komme fra brug af den rette it-platform," siger Peter Ravn.

Han forventer, at man vil se yderligere konsolidering af de finansielle markeder, hvor der vil stilles større og større krav fra myndigheder og ejere til gennemsigtighed i forretning, processer og arbejdsgange.

"Det vil kræve en systemplatform, som for eksempel den SimCorp leverer, som kan honorere dette - hurtigt og effektivt," siger han.

I den del af it-branchen, er det topchefens forventning, at flere og flere finansielle institutioner vil bruge eksterne leverandører af software - hvor tendensen for nogle år tilbage var, at mange selv udviklede interne systemer.

"Fremover vil finansielle institutioner fokusere på deres kerneforretning og overlade systemudvikling til andre," siger han.

Og her vender han tilbage til kompetenceniveauet blandt it-folk. Fordi for at kunne leve op til de ændringer der sker i kundernes marked er det vigtigt at alle medarbejdere - uanset hvor på kloden de arbejder - tilegner sig ny viden hurtigere, end der sker ændring i omgivelsernes krav, forklarer topchefen.

"Jeg mener, det er en forudsætning for at bevare vores innovationskraft og konkurrenceevne," siger han.

Og på trods af den finansielle krise har han i det store hele positive forventninger til SimCorps fremtid som leverandør at software til den internationale, finansielle sektor.

Vil du give slip på it-fagligheden?

Med cirka ni år i chefstolen har han da også et råd til it-folk, der går med en leder i maven.

"Overvej meget nøje med dig selv, om du virkelig ønsker at give slip på fagligheden indenfor it. Det er en helt anden type faglighed, du har brug for som leder," siger han.

Generelt som leder er vigtigt at kunne lytte og kommunikere.

"En leder skal sætte retningen, og det er derfor vigtigt, at medarbejderne oplever, at lederen er klar i sin formidling af mål og forventninger, " siger han.

Derudover er vigtigt at kunne delegere ansvar men samtidig følge op på det ansvar, man har givet, forklarer han.

"Hvis medarbejderne ikke bliver stillet til regnskab for det ansvar, de er givet, så er ansvaret og friheden til at kunne disponere ikke meget værd," siger han.

Omvendt, hvis medarbejderne stilles til regnskab for noget, de ikke har ansvar for eller mandat til, så giver det ingen mening - og det er bestemt også skidt, forklarer Peter Ravn.

"Derfor skal en leder være i stand til at finde balancen mellem at delegere og afgive ansvar for opgavernes udførelse og samtidig følge op på resultaterne hos den enkelte," siger han og peger på, at en leder skal være ærlig, og hele tiden "være sig selv".

"Som leder skal man ikke basere sin mening på, hvad andre mener, man skal gøre eller sige - man skal selv finde sin egen mening og bruge den som udgangspunkt."

"Man skal selvfølgelig bruge sine kolleger og andre ressourcer til at samle information og baggrund for at kunne danne sin egen mening; men det er meget kortsigtet, hvis man i enkelte situationer prøver at indrette sin egen mening efter, hvad man tror, andre synes," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere