Tele2 vil have Tele Danmark til at dementere påstandene om, at andre teleselskaber tilmelder virksomhedskunder fast operatørvalg uden kundernes accept.
Den påstand fremgår af et brev til nogle af Tele Danmarks erhvervskunder. Brevet er faldet konkurrenterne for brystet. Det er nemlig ulovligt at tilmelde kunder fast operatørvalg uden deres accept, og Tele Danmark ønsker ikke at oplyse, hvilket selskab der har forbrudt sig mod reglerne. Det fremgår heller ikke af brevet.
Tele2 og Telia er de største selskaber med fast operatørvalg, som giver kunderne mulighed for at ringe via deres net uden at taste forvalgskoder. Begge selskaber afviser, at de har tilmeldt kunder til ordningen, uden at have deres accept. De føler sig hængt ud af Tele Danmarks brev til kunderne. Telia er i gang med at tage sagen op med Tele Danmark, mens Tele2 har valgt at se rent juridisk på sagen. Selskabet har sendt et brev til Tele Danmark som konsekvens af, at det tidligere monopol ifølge Tele2-jurist Mette Stendahl Plomgaard overtræder markedsføringsloven. Tele2 havde bedt om svar på brevet mandag, men Tele Danmark har endnu ikke reageret.
? Hvad vi gør ved det, afhænger af, hvad Tele Danmark svarer, siger Mette Stendahl Plomgaard.
Tele2 forlanger at få at vide, hvor mange kunder Tele Danmark har sendt det omdiskuterede brev til. Det afviste Senior Vice President Mark Thompson i sidste uge at oplyse til Computerworld. Tele2 kræver desuden, at udsendelsen af brevene øjeblikkeligt stopper, og ikke mindst vil selskabet have Tele Danmark til at udsende et rettelsesbrev til de kunder, som allerede har modtaget skrivelsen.
Brevet skal indeholde et klart dementi af, at Tele2 har tilmeldt kunder til fast operatørvalg uden deres accept. Ifølge Mette Stendahl Plomgaard bliver det sidste krav også det sværeste at komme igennem med. Men indtil Tele Danmark har svaret på henvendelsen, holder hun alle muligheder åbne, også at slæbe det tidligere monopol i retten.