Af Daniel Bergsagel, IDG Online
Ifølge en undersøgelse fra Ingeniørforbundet er arbejdsmiljøet på 95 procent af alle danske IT-virksomheder tilfredsstillende. Det samme mener 84 procent af medarbejderne. Det bemærkelsesværdige ligger i, at halvdelen af de samme adspurgte har fysiske gener på grund af et dårligt arbejdsmiljø, skriver Berlingske Tidende mandag.
Undersøgelsen viser ifølge avisen, at ingeniører i IT-branchen ikke taler om arbejdsmiljø, og ikke tager risikoen for arbejdsskader alvorligt.
- Medarbejderne er dybt engagerede i deres arbejde, og går ofte mere op i det end i arbejdsmiljøet, siger konsulent i Ingeniørforbundet Eva Riemer, til avisen.
Bag ved begrebet fysiske gener gemmer sig muskelsmerter i ryg, nakke og skuldre.
Undersøgelsen viser, at kun halvdelen af virksomhederne har lavet en lovpligtig arbejdspladsvurdering, som kan identificere arbejdsmiljø-problemer på virksomhederne.
Formanden for Ingeniørforbundet, Finn Larsen opfordrer virksomhederne til at gøre noget ved arbejdsmiljø-problemerne.
- Vi ønsker ikke at indlede en klapjagt på de virksomheder, som ikke har fået lavet arbejdspladsvurderingerne endnu, men vi håber, at virksomhederne og medlemmerne vågner op og gør noget for at forbedre arbejdsmiljøet, siger Finn Larsen.
Det er Arbejdstilsynet, der skal holde øje med, at virksomhederne laver arbejdspladsvurderinger og handlingsplaner. Men tilsynet betragter ikke IT-branchen som en branche med dårligt arbejdsmiljø og holder derfor ikke kontrol med IT-virksomhederne.
- Det er ikke en branche, hvor vi gør en indsats, men vi tager os selvfølgelig af det, hvis der skulle komme klager, siger jurist i Arbejdstilsynet, Karoline Klaksvig, til Berlingske Tidende.