Nyt netværk for opfindere og entreprenante

Det er synd og skam, at så få gode opfindelser og virksomhedsidéer bliver realiseret i Danmark. Det mener fire entusiastiske studerende i Århus. Derfor etablerer de nu et netværk, der skal bane vej for kontakter mellem de innovative.

En datalog udvikler et epokegørende nyt softwareværktøj. Men det kommer aldrig ud på brugernes skærme, fordi han ikke møder nogle mennesker, der tænder på idéen og også har forstand på for eksempel finansiering og markedsføring. I stedet for at blive entreprenør bliver datalogen lønmodtager i en amerikansk koncerns udviklingsafdeling i Danmark.

Det er scenarier som dette, fire unge mænd, der alle læser på Handelshøjskolen i Århus, vil forsøge at ændre. Datalogens opfindelse skal resultere i en succesfuld danskejet virksomhed. Og det skal ske med et landsdækkende non-profit netværk for innovative mennesker. Navnet bliver L!nk.

Netværket får base i Århus. For at gøde relationerne og skabe videndeling mellem deltagerne bliver der dels afholdt konferencer og workshops, dels bliver der oprettet en medlemsdatabase og diskussionsgrupper på nettet. Det skal alt sammen gøre det nemmere at få hurtigt kontakt til de rette personer med den rette viden.

Designere, nørder og økonomer

Idéen opstod, da de studerende deltog i et projekt- og undervisningssamarbejde mellem Århus-institutionerne Handelshøjskolen, Arkitektskolen og Ingeniørhøjskolen. Emnet var innovation og entrepreneurship, og idémanden var lektor Poul Dreisler fra Handelshøjskolens Institut for Ledelse og Organisation.

- Dér oplevede vi, hvad det betød at opbygge tværfaglige relationer. Vi kunne udnytte andres kræfter og kompetencer. I USA mødes forskellige faggrupper let i de såkaldte campus, men her i landet er vi mere spredt. Vi må gøre noget andet for at skabe kontakten mellem de innovative. Derfor fandt vi på L!nk, fortæller Thomas Vedel.

Sammen med de øvrige tre initiativtagere, Rasmus Lundsgaard, Casper Kidmose og Jakob Meyer, arbejder Thomas Vedel nu ihærdigt på at skabe interesse for L!nk hos potentielle sponsorer og samarbejdspartnere. Der er for eksempel blevet indbudt IT-brancheforeningen, dagbladet Børsen, Dansk Iværksætterforening, Østjysk Innovation, Center for Virksomhedsudvikling og DTU.

Startskuddet til netværket går den 29. november kl. 17.00 med et åbningsarrangement på Handelshøjskolen i Århus.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere