Smart surround i bjælken

Philips byder med det integrerede dvd- og surroundanlæg HTS8100 på biograflyd i stuen uden kabelkaos og ikke mindst uden besvær.

Smart surround i bjælken

Alene forslaget om at indrette stuen med et komplet surroundsound anlæg, er noget der i mange hjem kan få især den kvindelige part til at finde kagerullen frem – kabler og højttalere i hele stuen er ikke noget at spøge med.

Og så er det sjældent en æstetisk forbedring af hjemmet.

Anderledes forholder det sig med Philips’ seneste bud på en komplet integreret hjemmebif HTS8100 med dvd, radio, MP3-understøttelse, iPod-dock og surroundlyd i en enkel bjælke.

Designet er på en gang både diskret og effektivt – bjælken glider ind i omgivelserne, når den sidder monteret under fjernsynet med det medfølgende vægbeslag.

Den primære enhed måler knap en meter i længden og 14,6 gange 13,6 centimeter i højde og dybde. Desværre er der også lige en subwoofer på størrelse med et mindre kaffebord, der skal spille med i systemet.

Man slipper derfor ikke helt for at skulle finde en æstetisk løsning, der kan skjule det forholdsvis tykke kabel, som forbinder de to enheder.

Den sorte glaslåge i midten af enheden dækker for dvd-afspilleren, der glider lækkert til side med et enkelt tryk på fjernbetjeningen.

Men en pige på halvandet år kan også nemt skubbe pladen til side, ødelægge den dvd-skive man har glemt i enheden, og endelig forsyne selve glaspladen med et imponerende sæt fedtfingre. Men andre ord bør Philips' HTS8100 monteres uden for rækkevidde af små pilfingre.

Kan og vil det meste

HTS8100 kan selvfølgelig forbindes til fjernsynet via scart-, composite- eller komponent-kabler, men man skylder sig selv at benytte et HDMI-kabel.

På denne måde får anlægget nemlig også lejlighed til at vise, at det kan opskalere billedkvaliteten af dvd-film.

Det lyder dog bedre, end det rent faktisk er i virkeligheden, men alt efter hvilket fladskærmsfjernsyn man har, vil man i visse tilfælde kunne opleve en marginal bedre billedkvalitet.

Med det in mente er billedkvaliteten ellers fremragende, specielt taget i betragtning at der er tale om en integreret dvd-afspiller.

Philips har derudover forsynet HTS8100 med mulighed for en ekstern iPod-dock, så film, fotos og musik fra den bærbare afspiller kan afvikles på fjernsynet og via anlæggets lyd.

Desværre spiller den eksterne dock rent æstetisk ikke, når HTS8100 sidder monteret på væggen – vi ville have foretrukket, at der havde været plads til en integreret dock.

En god lille detalje ved anlægget er, at det er blevet forsynet med USB-stik, så det kan håndtere musik, fotos og DivX film direkte fra en ekstern lagerenhed. Og det fungerer fint.

Desværre har man ikke mulighed for at have et lysbilledshow af familiefotos kørende samtidig med, at musikken spiller – det gør det noget kedeligere at udsætte svigerforældrene for feriens mange fotos.

På kanten af overbevisende

Enheden er på hver side af glaslågen forsynet med fire højttalere (en stk. 1" Soft Dome-diskanthøjttaler og tre stk. 2,5" full range-woofere), der i samspil med Philips’ såkaldte Ambisound-teknologi, skal forsøge at levere en surroundoplevelse til stuen.

Selve opsætningen har så få punkter, at man fra starten bliver i tvivl om systemets formåen, når man ikke skal vælge meget andet end, hvor langt sofaen befinder sig fra enheden, og hvilke type vægge man har i stuen.

De mest kritiske vil da også kunne læne sig tilbage i sofaen og hovent konstatere, at det her lyder langt fra lige så fedt som ægte surround – og de har ikke uret.

Men kan man slappe af et øjeblik, så opdager man at lyden alligevel stille og roligt sniger sig omkring i stuen. Scenerne fra de Star Wars-film vi lod spille, fyldte rummet på en tilfredsstillende måde, og visse sekvenser fordeler sig lydmæssigt næsten korrekt.

Anlægget slipper også levende fra at levere musik, i hvert fald så længe der ikke skal spilles op til fest, og man igen ikke forventer sig den helt store oplevelse.

Specielt når musikken rammer den hårdere del af rockspekteret, har HTS8100 problemer med at levere en bund i lyden, der dunker igennem til lytterens mellemgulv. Men til de fleste daglige musikbehov klarer anlægget sig udmærket.

HTS8100 kan ikke i ydelse leve op til et rendyrket surroundanlæg med en tilknyttet dvd-afspiller, men det skal det heller ikke. Anlægget kan i stedet levere en fornuftig lydoplevelse til de, der sætter høj pris på enkelhed og æstetik og ganske enkelt ikke gider alt det bøvl med kabler, højttalere og udstyr over hele stuen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere