Hvert 5. trådløse netværk er ikke beskyttet

Søger du efter et trådløst netværk, vil hver femte være lige til at klikke ind på. Det viser en undersøgelse foretaget af D-Link. Men selvom 20 procent altså ikke er krypterede, er det dog en beskeden fremgang i forhold til sidste år, hvor hver fjerde netværk stod pivåbent.

I en weekend i december pakkede medarbejdere fra netværksproducenten D-Link måleudstyr ned og drog ud i de storkøbenhavnske gader for at undersøge, hvor mange trådløse netværk der ikke er krypterede.

8.000 netværk blev opsnappet, og målingerne viste, at cirka 1.600 ikke var krypterede. Ud fra antallet af husstande i Danmark, D-Links salgstal og markedsandel skyder producenten på, at der er cirka 156.000 ukrypterede trådløse netværk i Danmark.

Selvom hele 20 procent ikke låser den digitale dør til deres netværk, er det en forbedring i forhold til de foregående år. Sidste år var det hvert fjerde netværk, der stod åbent, og året før var tallet helt oppe på 47 procent.

Men hvorfor er det så vigtigt at kryptere sit trådløse netværk?

Hvis dit trådløse netværk står åbent, er der fri adgang for andre til at downloade ulovlig musik, film og software og det, der er endnu værre som for eksempel børneporno.

Derudover er det nemt for en hacker at parkere sin bil tæt på din bolig, gå på dit trådløse netværk og stjæle kodeord til din netbank og andre oplysninger.

Her kan du se, om det kan betale sig at opgradere dit trådløse netværk til den nye trådløse N-teknologi?

Vi har tidligere skrevet om ni tips til dit trådløse netværk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere