Sådan bliver fremtiden for din fladskærm

De nyeste og vildeste fjernsyn er netop blevet vist frem på IFA-messen i Berlin. Men hvad er de nyeste tendenser? Få svaret her.

De her tendenser rammer din fladskærm

IFA-messen i Berlin er himmerige for fladskærms-fanatikere, for alle de store producenter har stopfyldt det enorme messeområde med så mange fjernsyn, at det vil tage et par dage at tælle dem alle sammen.

Her er prototyper, supertynde tv der ligner knækbrød, 3D-skærme og fjernsyn i ekstravagante design.

Rasmus Larsen er ekspert i fladskærme og indehaver af Flatpanels.dk, der bringer anmeldelser af de nyeste fjernsyn, og han er netop vendt hjem fra messen efter at have spottet de nyeste tendenser.

- Den største trend på IFA er uden tvivl 3D, forklarer han.

Selv om 3D også var det store trækplaster på IFA for et år siden, så er der alligevel en forskel.

For nu er det ikke kun fladskærmen, men hele systemet omkring fladskærmen som dvd-afspillere og videokameraer, der er i stand til at producere og afvikle 3D-indhold.

- I år er der også langt flere af de mindre fladskærmsproducenter, som eksempelvis Grundig, der er klar med fjernsyn, som kan vise 3D-indhold, siger Rasmus Larsen.

Han ser det som en interessant trend, og på lidt længere sigt kan det betyde lavere priser, da konkurrencen på 3D-skærme dermed intensiveres.

Gå på nettet med fladskærmen

Den seneste udvikling viser desuden, at internettet er ved at flytte ind i fladskærmen. Sony er godt i gang med projektet Google TV, der går ud på at bygge en modificeret udgave af styresystemet Android ind i en fladskærm.

Andre producenter arbejder ligeledes på at få indholdstjenester i deres tv, så du kan browse og se indhold med et par tryk på fjernbetjeningen. Denne udvikling er dog ikke specielt overraskende:

- Vi har egentlig bare ventet på det. Det er jo ikke nogen ny tanke, men det er ved at blive konkret, siger Rasmus Larsen.

Tidligere har fladskærmsproducenter, eksempelvis Philips med Cinema 21:9, flirtet med nettet, men indtil videre har fusionen mellem online-indhold og tv ikke været optimal.

Nu er producenterne begyndt at tale om næste generation, hvor de blandt andet meget gerne vil have online videoudlejning indbygget i skærmen. De er dog ikke helt enige om, hvordan internet på fladskærmen skal se ud.

Samsung vil gerne have apps, der kan downloades og skræddersyes til fladskærmen, ligesom vi kender det fra vores mobiltelefoner.

Derimod vil LG med Smart TV give seeren adgang til nettet og udvalgte webtjenester fra et såkaldt Home Dashboard, hvor brugervenlighed er vigtigere end avancerede muligheder.

Men hvad skal man som forbruger vælge?

- Det er meget svært, for hver producent har sin egen løsning, og man ved ikke helt, hvor man står. Så slå koldt vand i blodet og vælg ikke dit næste tv baseret på fladskærmens internetløsning, siger Rasmus Larsen.

Han forventer, at producenterne de kommende år vil foretage massevis af ændringer, når det gælder internet indbygget i flimmerkassen. Umiddelbart har han dog en favorit i det brogede selskab af fladskærme, der kan gå online:

- Jeg ser Google TV som den mest lovende løsning.

Tynde tv hitter fortsat

Fladskærmsproducenterne fortsætter i år stilen med at høvle millimeter af deres tv, og derfor slipper vi ikke for se stadig tyndere fjernsyn.

Det er ikke kun Samsung, som tidligere har vist imponerende tynde tv, der har spændt fladskærmen fast i høvlebænken.

Også andre producenter vil være med til at snitte overflødig plastik af skærmene, og ifølge Rasmus Larsen er det vigtigt, at slankekuren fortsætter.

Det skyldes, at vi får stadig større fladskærme i stuen, og der er ikke ret mange, som gider have et tykt monstrum hængende på væggen.

Den fremherskende skærmteknologi er fortsat LED, mens OLED - som kan bruges til at skabe papirtynde fjernsyn - stadig lader vente på sig:

- Det er ikke gået så stærkt som ventet. Før finanskrisen var producenterne meget positive over for OLED, men det ser ud til, at deres planer om fjernsyn baseret på denne skærmteknologi er udskudt, forklarer Rasmus Larsen.

Han forventer, at LED vil være dominerende de næste par år.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere