Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Stortest: Harddiske i lommeformat

500 gigabyte i inderlommen fylder mindre end en tegnebog, og prisen for at tage hurtig og nem backup er forsvindende lille. Vi har testet fem eksterne USB-harddiske i forskellige størrelser.

Stortest: Harddiske i lommeformat

Antallet af gigabyte i USB-nøgler er stille og roligt godt på vej i vejret, men skal man lave backup af sine filer eller transportere betragtelige datamængder mellem for eksempel arbejdet og hjemmet, så er den eksterne harddisk stadig at foretrække - så længe den ikke fysisk bliver for omfangsrig.

Vi har derfor kigget på fem eksterne harddiske baseret på 2,5 tomme diske med op til 500 gigabyte lagerplads.

Det giver et drev, der ikke fylder alverden i lommen, og som ikke har behov for mere strøm end det, som computerens USB-port kan levere.

I de tilfælde hvor en enkelt USB-port ikke leverer strøm nok til drevet, leveres alle fem drev med et USB-kabel med dobbelt stik, hvor det ekstra USB-stik trækker strøm fra en anden USB-port end den, der benyttes til dataoverførsel.

Vi har i testen lagt vægt på drevenes design - ikke kun forstået rent æstetisk, men også hvorvidt drevet føles solidt. Og så har den medfølgende backup-software til de enkelte drev spillet en væsentlig rolle i vurderingen.

Vi har valgt at oplyse prisen på 250 gigabyte versionerne af de enkelte drev for at muliggøre en sammenligning, men alle medvirkende drev fås med både større og mindre kapaciteter.

Seagate - FreeAgent Go

Seagate har givet deres harddisk nogle stramme linjer, som ikke kun får den til at se lidt lækker ud, men så den også føles lækker mellem fingrene.

Den medfølgende backup-software på harddisken er Seagates egen, kaldet Seagate Manager, og den er forbløffende nem og enkel at gå til.

Man vælger i en veldesignet brugerflade, hvilke filer man ønsker at lave backup af, sætter et tidspunkt, og så er det ordnet.

I stedet for backup kan man også vælge blot at synkronisere filer til harddisken, så den endnu nemmere fungerer som bindeled mellem for eksempel arbejdsmaskinen og computeren derhjemme.

Endelig giver softwaren også mulighed for at oprette et krypteret område på harddisken, som der fra andre computere er adgang til med adgangskode.

Seagate har i deres sortiment en dockingstation, så harddisken ikke behøver at ligge og flyde på bordet.

Kapacitet: 500 gigabyte
Set til: 900 kroner
Tjek aktuel pris her
Karakter: 5/6

Memorex - Traveldrive

Traveldrive føles meget plastikagtig og skrøbelig og giver ikke helt tillid til at kunne tåle at komme med på farten.

Memorex har valgt at vedlægge ArcSoft Total Media Backup på harddisken. Softwaren forsøger at gå brugeren i møde ved at tilbyde nem og hurtig backup af mediefiler eller dokumenter med et enkelt klik.

Desværre kan man under mediefiler kun fravælge blandt allerede definerede filtyper og ikke tilføje sine egne.

Det kan man så under backup af dokumenter, men er man i gang med at pille ved indstillinger, kan man med fordel vælge avanceret backup.

Her vælger man frit, hvilke mapper og filer der skal laves backup af, og så kan man selvfølgelig sætte tidspunkt på og vælge, om der skal laves en fuld backup eller blot af de filer, der er nye siden sidst.

Softwaren er nem at gå til, men vi savner muligheden for blot at synkronisere filer.

Kapacitet: 250 gigabyte
Set til: 740 kroner
Karakter: 3/6

Imation - Apollo

Apollo-drevet føles solidt mellem fingrene, som om harddisken inde i kabinettet ligger bedre beskyttet mod farerne ved transport - men det er ikke en påstand, vi har teknisk belæg for.

Vi har med andre ord ikke splittet drevene i testen ad for at se, hvordan de er skruet sammen indvendigt.

Imation har ligesom Memorex valgt at lægge ArcSoft Total Media Backup på harddisken, og funktionaliteten er derfor i denne sammenhæng fuldstændigt identisk.

Kapacitet: 160 gigabyte
Set til: 630 kroner
Tjek aktuel pris her
Karakter: 4/6

Dane-Elec - So Mobile

So Mobile er med sine 230 gram testens sværvægter og føles også ganske solid.

Der følger et transportetui i nylon med, som primært kan beskytte mod ridser.

Dane-Elec har valgt at vedlægge backupsoftwaren Roxio Backup MyPC på cd sammen med Roxio Easy Archive, der primært benyttes til at batch-arkivere filer på harddisken.

Roxio Backup MyPC er en smule knudret at finde rundt i, men i funktionalitet står det ikke tilbage fra konkurrenterne i testen.

Det er nemt at udvælge hvilke filer og mapper der skal medtages i en backup, og nok så vigtigt er det nemt at vælge, hvilke filer der ikke skal med.

Backup kan ligeledes sættes til at ske på bestemte tidspunkter, og det er op til brugeren at finjustere brugen af komprimering i forhold til backup-procedurens tidsforbrug.

Kapacitet: 500 gigabyte
Set til: 980 kroner
Tjek aktuel pris her
Karakter: 4/6

HP - Pocket Media Drive

Det designmæssige udtryk og den afrundede form signalerer, at dette drev ikke kun er skabt til at eksistere som selvstændigt produkt.

HP har nemlig i en række af deres stationære maskiner inkluderet et såkaldt Pocket Media Drive Bay, hvor den eksterne harddisk kan sættes på plads som en overdimensioneret USB-nøgle.

Med i kassen følger en lille nylontaske, der både har plads til harddisk og kabel, og som kan beskytte mod både slag og ridser på farten.

HP har valgt at lægge Roxio Backup MyPC på harddisken som softwareløsning og har gjort installationen af softwaren en anelse mere brugervenlig end Dane-Elec.

Pocket Media Drive er uden tvivl det bedste valg af harddisk for de, der i forvejen måtte have en HP-computer med plads til drevet.

Kapacitet: 120 gigabyte
Set til: 740 kroner
Tjek aktuel pris her
Karakter: 4/6

Og vinderen er...

I bund og grund er der ikke den store forskel rent hardwaremæssigt på de fem harddiske i testen - og for den sags skyld ganske sikkert heller ikke i forhold til de harddiske på markedet, som ikke er nået med i denne test.

Men Seagate har rent designmæssigt de små detaljer, der gør drevet en lille smule lækrere - og så giver det bonus, at man kan købe en dock som tilbehør.

Softwaren er samtidig vores foretrukne både i funktionalitet og i ren brugervenlighed.

Det eneste lille minus ved Seagate FreeAgent Go er, at drevet har testens dårligste adgangstid - men det er primært et teoretisk minus, da det i praksis har meget lille betydning.

Husk at du kan tjekke de nyeste priser på harddiskene her: http://www.pcworld.dk/pristjek




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere