Kreativ børsføring

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 25. november 2005.


Vi har stærkt brug for entreprenører, modige folk, der tør tage en risiko og satse stort på den gode idé. For at det skal lykkes, skal de arbejde hårdt og længe, ligesom de skal være både dygtige og heldige. I bedste fald skaber de arbejdspladser og vækst til gavn for os alle. Men ofte bliver drømmene ikke til virkelighed, og ildsjælene bliver desværre kun en hård erfaring rigere og økonomisk meget fattigere, end da de begyndte. De største forbilleder inden for genren er de ukuelige, der ikke giver op, men bliver ved og trodser dogmet om, at der ingen skam er i, at det mislykkes eller man går fallit, hvis man bare har prøvet. Halvfemsernes guldfugl Michael Mathiesen er et sådant eksempel. Han kæmper for at komme igen, trods modvind og selv om det stadig er uklart, hvorvidt hans Cellpoint-selskab kan bringe ham tilbage på tinden. Navision-milliardærerne Jesper Balser og Preben Damgaard sammen med Aston-stifteren Peter Warnøe er andre eksempler på idoler fra it-branchen. Sidstnævnte trio er aktuelle sammen i Responsfabrikken, der satser stort på mobiltjenester og applikationer.

På den baggrund er der umiddelbart grund til at fornøje sig over ambitionerne hos cBrain, et tre år gammelt selskab, der med tidligere Maconomy-stifter Per Tejs Knudsen i spidsen har lagt sig i stilling til en børsnotering i det tidlige forår. CBrain udvikler blandt andet løsninger til dokumenthåndtering baseret på webservices, der er oppe i tiden, og selskabet har store forventninger til vækst. IT-Brancheforeningen har ved direktør Jakob Lyngsø i dagbladet Børsen glædet sig over cBrains planer og samtidig blåstemplet dem ved at finde dem troværdige. Han håber, en børsintroduktion af cBrain kan resultere i en ketchupeffekt blandt it-virksomhederne.
Imidlertid er der ingen af de aktieanalytikere og handelshøjskolefolk, Computerworld har været i kontakt med, der deler brancheforeningens opfattelse. Tværtimod undrer de sig over, at så lille (en årlig omsætning på rundt fem en halv million kroner) og så ungt et selskab ikke i stedet har søgt risikovillige investorpenge. Adgangsbilletten til Fondsbørsen kræver som minimum en egenkapital på 15 millioner kroner og 500 aktionærer, en billet som cBrain vil løse ved at udbyde aktier til bekendte og på nettet til halvanden krone stykket, hvor investorerne højst kan eje for en stor plovmand. Det er en hidtil uset måde at skaffe sig kapital og børsadgang på, en art skrabelods-model med et stænk af Tupperware, som er vældig kreativt tænkt.
Det vigtigste for de professionelle investorer, cBrain måtte løbe ind i efter en eventuel børsnotering, er ikke teknologi - de kigger på ledelsens kompetencer, dens troværdighed og historik. For it-branchens generelle renommé og anseelse må vi håbe, at eks-Maconomy Per Tejs Knudsen, eks-Oracle Peter Perregaard og eks-SPSS og SAS Institute Bo Bache virkelig har guld i posen med deres cBrain-selskab. Vi har brug for flere helte og succeshistorier.
Læs side 8




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere