Test: Tastatur fra Microsoft imponerer

Microsoft har snedkereret et lækkert tastatur med stille taster og et ergonomisk design. Men er det nok til at udfordre konkurrenten Logitech? Vi har testet løs - læs dommen her.

Test: Tastatur fra Microsoft imponerer

Det er langtfra altid, Microsoft slipper heldigt fra at designe hardware, og her på redaktionen har vi flere gange været slemt skuffede over de nyeste mus og tastaturer.

De seneste to år har it-giganten dog taget sig gevaldigt sammen, og produkterne er blevet langt bedre, men de har ikke været oppe i nærheden af suveræne Logitech. Indtil nu.

For med Microsoft Wireless Comfort Keyboard 5000 har vi faktisk parkeret vores trofaste og hårdtarbejdende Logitech-tastatur i nærmeste papkasse, og der ender det nok med at gå på pension.

Det nyeste tastatur fra Microsoft har nemlig været en så positiv overraskelse, at det er blevet en ny favorit til daglig kontorbrug.

Perfekt til hurtigskrivning

Wireless Comfort Keyboard 5000 er udstyret med en dejlig blød håndledsstøtte, der består af rillet plastik, som er meget behageligt at lade håndfladerne hvile på.

Tastaturet har en let buet form, og det er vel meningen, at det skal virke mere intuitivt end et gammelt, stift hakkebræt. Formen betyder, at nogle taster er mindre og andre større end normalt.

Vi var lidt skeptiske over for, om det ville virke optimalt. Især venstre Shift-tast er nemlig meget lille, og vi regnede med, at der ville komme mange tastefejl ud af det. Men til vores overraskelse har vi ingen problemer haft med udformningen af tasterne.

Vi skriver blindskift og bruger ti-fingersystemet, og vi vil vove den påstand, at vi skriver en anelse hurtigere end på vores almindelige og udmærkede Logitech tastatur LX 710, der ligger i nogenlunde samme prisklasse.

Vi kan især godt lide, at Microsofts tastatur er meget stille. Det larmer nemlig ikke ret meget, når der trykkes på tasterne.

Selv kalder Micrsoft dem også for "stilletaster", og det er da helt sikkert et tastatur, der vil egne sig til kontorer, hvor mange mennesker sidder samlet. Her vil det være muligt at hamre løs i keyboardet uden at genere sidemanden.

Buttet mus med blødt scroll-hjul

Det er dog ærgerligt, at mellemrumstasten har en anden og noget hårdere lyd end de andre taster.

Derfor kunne vi i begyndelsen ikke slippe tanken om, at vi var i gang med en morsekode. Sådan kunne det nemlig godt lyde, når vi med få millisekunders interval ramte mellemrumstasten, mens vi skrev med lynets hast på tastaturet.

Da vi undersøgte det nærmere, viste det sig, at der faktisk blot skulle en let berøring til, før mellemrumstasten gav lyden.

Den behøvede ikke engang at blive trykket i bund. Det var som om, den sad mere løst end de øvrige taster, og lyden var ganske enkelt meget anderledes og mere iørefaldende.

Efter at have brugt tastaturet i et par dage lægger vi ikke dog ikke rigtig mærke til lyden mere.

Ben giver tastaturet niveauforskel

Vi har tidligere været alt andet end begejstrede for de mus, som Microsoft har ladet følge med sine tastaturer. Denne gang er softwaregiganten dog sluppet heldigt med en lille blød og buttet mus.

Den passer godt til store hænder, og overfladen er en smule glat. Det er dog ikke sådan, at musen smutter ud af hånden som våd sæbe. For siderne - hvor du placerer højre tommelfinger og højre lillefinger - er nemlig beklædt med gummimateriale, som sikrer et godt greb.

Scrollhjulet er som så meget andet på tastaturet blødt. Det triller let af sted, og der er ingen klik-lyde, alt foregår lydløst.

Som en interessant detalje har Microsoft valgt at vedlægge ben til tastaturet. Det er to plastikstumper, som kan monteres under tastaturet, hvis du gerne vil ændre hældningen.

Det er praktisk, hvis du gerne vil have en niveauforskel, hvor de øverste taster ligger lidt højere end de øvrige. I praksis fungerer det rigtigt fint, og benene er lette at låse godt fast.

Eneste anke er, at det er løsdele, som ikke er ret store, og derfor er der risiko for, at de bliver væk, hvis du ikke fastmonterer dem i bunden af tastaturet permanent.

Alt i alt har Microsoft skabt et virkeligt godt tastatur med Wireless Comfort Keyboard 5000. Det ligger i en prisklasse omkring 500 kroner, og til den pris får du et pænt designet, ergonomisk keyboard, der er behageligt at arbejde med, og som ikke larmer ret meget. Vi giver Wireless Comfort Keyboard 5000 karakteren 5 ud 6.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere