Artikel top billede

Kriminelle narrer dig med Microsofts antivirus-pakke

Microsofts Security Essentials er kommet ualmindeligt godt fra start. Det har de it-kriminelle nu også opdaget.

Da Microsoft for godt et år siden lancerede den gratis antivirus-løsning Microsoft Security Essentials, blev den fra starten af modtaget pænt af anmelderne som en tiltrængt letvægts-løsning til Windows-brugerne.

Siden har det vist sigt, at rigtig mange forbrugere også kunne se ideen med Security Essentials, og så sent som denne uge kunne Microsoft meddele, at 337.000 danskere nu har valgt at installere løsningen.

På verdensplan er der tale om 31 millioner.

Successen har fået Microsoft til at udvide tilbuddet til også at omfatte små virksomheder med op til 10 computere.

Pas på svindel-numrene

Nu har de kriminelle dog også fået øjnene op for den populære sikkerhedsløsning, der bliver udsat for et meget traditionelt svindelnummer.

F-Secure advarer om, at kriminelle misbruger Security Essentials navn og udseende til at narre brugerne, så det, man tror er en gratis antivirus-løsning, i virkeligheden er ondsindet malware, der går under navnet Trojan.Generic.KDV.47643.

De uheldige brugere præsenteres blandt andet for nedenstående meddelelse, der giver et overblik over 32 forskellige antivirus-produkter.


Sådan ser malwaren ud.

De eneste produkter, der kan reparere det konkrete problem, er sjovt nok AntiSpySafeguard, Major Defense Kit, Peak Protection, Pest Detector og Red Cross - alle falske produkter.
Det er ikke første gang, at kriminelle forsøger sig med denne fremgangsmåde. I marts var det Microsoft selv, der advarede mod et lignende trick-forsøg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere