Artikel top billede

En ny gratis kontorpakke er klar til download

Du kan downloade open source kontorpakken LibreOffice kvit og frit. Forbedret understøttelse af OOXML-formatet kendt fra Microsoft Office og håndtering af op til en million regnearksrækker.

Så er der endnu en gratis kontorpakke klar til at blive anvendt i din virksomhed, hvis du overvejer at spare lidt på udgifterne til software.

Der er tale om en komplet kontorpakke med tekstbehandling, regneark, præsentationsprogram, tegneprogram og database.

Features som OpenOffice plus lidt mere

Det er LibreOffice kontorpakken, der nu meldes klar i den første produktionsklare version. Selv om det er den første produktionsklare version, indeholder den en række veltestede og velafprøvede features.
 
LibreOffice udspringer nemlig af Open Office-projektet, som står bag den mest kendte og udbredte open source kontorpakke, Open Office.

Den første produktionsklare version af LibreOffice har da også fået versionsnummeret 3.3 for at understrege, at kontorpakken understøtter de samme features som den nyeste OpenOffice 3.3.

En million rækker i regneark

Det er blandt andet understøttelse af en million (1.048.576 for at være præcis) rækker i et regneark i forhold til de tidligere 65.536 rækker, som var for lidt for nogle virksomheder.

Derudover fremhæver LibreOffice en række unikke features i LibreOffice i forhold til OpenOffice. Det er blandt andet muligheden for at arbejde med SVG-grafik og en mere brugervenlig kontorpakke.

LibreOffice anvender som udgangspunkt Open Document Format (odf)-filformatet ligesom OpenOffice, men LibreOffice gør meget ud af også at understøtte OOXML-formatet som blandt andet benyttes af Microsofts Office-pakke.

LibreOffice er da også i stand til at gemme i docx-, xslx- og pptx-format, som er Microsofts Word-, Excel- og Powerpoint-format.

Læs mere om feature-sættet i LibreOffice her.

Du kan downloade den produktionsklare LibreOffice fra blandt andre den danske afdeling af LibreOffice.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere