Artikel top billede

Microsoft vil lægge Dynamics op i skyen

Steve Ballmer annoncerer, at Microsoft nu vil gøre sin ERP-software tilgængelig via det cloudbaserede Windows Azure.

På en konference i Atlanta afslørede Microsofts øverste chef Steve Ballmer i går planer om at tilbyde store dele af Microsofts ERP-software, Dynamics, i cloudbaserede versioner.

Nyheden blev lanceret på Microsofts årlige Convergence-konference, hvor Steve Ballmer sammen med den øverste chef for Dynamics-divisionen, Kiril Tatarinov, fortalte, at de cloudbaserede ERP-løsninger vil omfatte Dynamics NAV, AX, Great Plains og Solomon, hvor af de to sidstnævnte især er store i USA.

Den første cloudversion bliver efter planen frigivet allerede til august, hvor de vil blive en del af den ligeledes cloud-baserede Windows Azure platform. Hvis Microsoft er tro mod sine hidtidige linie, vil det betyde, at Dynamics-forhandlere vil kunne bruge Azure-platformen som en markedsplads, hvor kunder vil kunne afprøve forhandlernes løsninger.

»Alle vores produkter vil blive udviklet til at give det fulde udbytte af cloud. Som jeg ser det, er cloud den måske vigtigste teknologiske udvikling I de næste ti år,« lød det baldnt andet fra Steve Ballmer.

Amerikansk CRN vurderer, at Microsoft i første omgang vil satse hårdt på cloud-versioner af Great Plains og Solomon, da de står i den hårdest konkurrence overfor tilsvarende løsninger fra SAP og NetSuite.

De to Microsoft-bosser afslørede ikke præcise milepæle for udrulningen af deres cloud-visioner på ERP-områder, men ligesom med resten af softwaregigantens store cloudsatsning bliver forhandlerne opfordret til at indstille sig på at tilrette deres forretning til de nye tider. Det er dog uklart, hvilken rolle de nuværende Dynamics-forhandlere kommer til at spille, når kunderne kan trække produktet ud af et stik i væggen.

Microsofts cloudbaserede ERP hænger ifølge Steve Ballmer tæt sammen med den samtidige satsning på udviklingen af Windows Phone 7.

Microsoft-kunder vil dog fortsat kunne få de traditionelle lokalt installerede udgaver af Dynamics, som står foran en opdatering i nye udgaver.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere