Artikel top billede

Microsoft tjener flere penge end Apple

Kinect og Office er en guldgrube for softwaregiganten.

Microsoft har netop fremlagt sit seneste kvartalsregnskab og det viser at softwaregiganten har tjent flere penge i julehandlen end Apple. Men Microsofts omsætning er meget lavere end konkurrentens. Det er især Kinect og Office, der har fyldt pengekassen hos Microsoft.

I det andet kvartal af sit regnskabsår har Microsoft haft et overskud på 6,66 milliarder dollar, et lille fald på 0,4 pct., mens omsætningen er steget med 4,9 procent til 19,95 milliarder dollar.

Dermed har Microsoft klaret sig bedre end analytikerne havde forventet.

Til sammenligning havde Apple i sidste kvartal et overskud på 6 milliarder dollar, altså mindre end Microsoft, men omsætningen lå på 26,7 mia. dollar.

Der er ingen tvivl om, at lanceringen af Kinect har hjulpet Microsoft. Den nye bevægelsesstyring til Xbox 360 er solgt i mere end otte millioner eksemplarer på bare to måneder, mens der er solgt 6,3 millioner eksemplarer af Xbox 360 konsollen.

I samme kvartal er salget af abonnementer til Xbox Live steget med 30 procent sammenlignet med sidste år og spilsalget er også steget. Hele Microsofts Xbox-division har haft en omsætning på 3,7 mia. dollar. Det er en syvendedel af koncernens samlede omsætning.

Kontorpakken Office 2010 sælger bedre end nogen tidligere version af pakken, fortæller Microsoft. I sidste kvartal har Microsofts Business Division, der også står for Office, haft en vækst på 24 pct.

Microsoft fortæller at der er solgt 300 millioner eksemplarer af Windows 7 i hele 2010. Det seneste operativsystem fra Microsoft skulle nu være installeret på 20 procent af alle computere.

Men den Microsoft-division, som står for Windows, har haft et fald i sin omsætning på 30 procent til 5,1 mia. dollar. I sidste kvartal voksede det globale pc-marked kun med 3 pct.

Microsofts onlinedivision, der har søgemaskinen Bing som sit vigtigste produkt, har øget sin omsætning med 19 pct. til 691 mio. dollar. Det er dog stadig kun en meget lille del af selskabets samlede forretning.

Det nye Windows Phone 7 er leveret to millioner gange i sidste kvartal, fortæller Microsoft.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere