Artikel top billede

Trange tider for it-autisterne

Dansk it-firma, som hovedsagligt ansætter autister, måtte i 2009 neddrosle og sælge fra.

Det roste it-firma Specialisterne kom gennem 2009 med hårde knubs.

Specialisterne adskiller sig fra de fleste andre it-firmaer ved primært at ansætte autister og personer med Asperger Syndrom.

Specialisterne kunne i starten af 2009 registrere en væsentlig nedgang i aktiviteterne. Det var både i firmaets kerneområde for software-testning og den såkaldte arbejdsevneafklaring af autister, som firmaet udfører for landets kommuner, der gik ind i en nedgangsperiode.

De vigende indtægter pressede firmaets ledelse til flere strukturændringer. Mest markant har frasalget af firmaets afdeling i Århus været. Den blev i september 2009 overtaget af Den Sociale Udviklingsfond. Specialisterne har nu kun kontor i Ballerup, og de 60 ansatte, der var beskæftiget i begyndelsen af 2009, var ved udgangen af 2009 blevet til 42 – hvor af 33 lider af autismespektrumsforstyrrelser.

Der blev i 2009 også foretaget andre effektiviseringer og besparelser, men firmaet har alligevel tabt mere end halvdelen af sin anpartskapital. Ledelsen peger på den generelle afmatning i markedet som en af årsagerne til, at indtjeningen gik markant ned i 2009. Men også frasalget af Århus-kontoret satte sit spor på regnskabet. Opsplitningen kostede næsten to millioner kroner at gennemføre.

Men trods det triste 2009 er der positive udsigter til 2010. Ifølge ledelsen er der igen efterspørgsel efter firmaets kompetencer, og så er der store forventninger til en treårig ungdomsuddannelse som Specialisterne har søsat. Bliver uddannelsen for unge med autismespektrumsforstyrrelser udsolgt, skal den undervise 30 elever per årgang.

Specialisterne ApS blev stiftet af Thorkil Sonne i 2004. Hans engagement i autisme startede, da hans egen søn blev diagnosticeret med autisme. I Specialisterne drager man nytte af de egenskaber, som er typisk hos personer med udviklingsforstyrrelsen. For eksempel en høj sans for detaljer, analytisk tankegang og omhyggelighed. Firmaets kunder er blandt andet TDC, Oracle og KMD.
Moderfirmaet Specialist People Foundation arbejder i øjeblikket for at bringe de danske erfaringer med Specialisterne til udlandet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere