Ny opdatering til Windows 7 skal stoppe pirater

En opdatering til Windows 7 skal lukke de smuthuller som gør det muligt at bruge styresystemet uden at betale.

Microsoft er på vej med en opdatering til Windows 7 som lukker over 70 såkaldte "activition hacks". Det er smuthuller i aktiverings-systemet, som kan udnyttes til at installere og køre Windows 7 uden at betale for softwaren. Den såkaldte Windows Activation Technologies Update til Windows 7 opretter selv forbindelse til Microsofts server med jævne mellemrum og tjekker om der er nye "activation hacks" som skal lukkes.

Men det interessante er, at der er tale om en frivillig opdatering, som i første omgang bliver tilgængelig som manuel download den 16. februar fra softwarefirmaets hjemmeside og dagen efter fra Microsoft Download center. Den skal også senere leveres gennem Windows Update, men brugeren kan stadig selv vælge, om man ønsker at installere opdateringen. Så der bliver altså ikke tale om tvang, i modsætning til Microsofts tidligere forsøg på at komme piratkopiering til livs.

Så kan man selvfølgelig spørge, hvorfor brugerne overhovedet skulle installere opdateringen. Men Microsoft begrunder det med, at det er risikabelt at bruge en piratkopi af Windows og nogle brugere er måske slet ikke klar over, at deres Windows-version er uægte.

Der henvises til en tysk undersøgelse, som fandt malware i en tredjedel af alle kopier af Windows 7 på nettet. Derfor er det i brugernes egen interesse at få tjekket deres Windows-installation, mener Microsoft.

Tidligere har softwarefirmaet forsøgt sig med en langt mere hårdhændet politik, hvor Windows Vista-brugere med en uægte kopi af styresystemet blev flyttet til en modus med reduceret funktionalitet. I denne modus var det kun muligt at gå på nettet én time om dagen.

Nu forsøger Microsoft sig med en anden vej, hvor man vil appellere til brugernes samvittighed og frygten for malware. Selv hvis man ikke henter og installerer Windows Activation Technologies Update vil der fortsat være adgang til alle funktioner og nye opdateringer til Windows 7.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere