Den næste iPad får OLED

En ny version af iPad med OLED-skærm kommer angiveligt i 2011.

Apple vil udstyre den næste generation af iPad med OLED-skærm. Det skriver Digitimes. Den amerikanske producent kommer angiveligt med den anden generation i iPad i 2011. Det fortæller Digitimes med henvisning til kilder hos de taiwanesiske underleverandører, der fremstiller komponenter til iPad.

OLED har mange potentielle fordele fremfor de LCD- og plasmaskærme, som bruges i dag. OLED-skærme bruger mindre strøm og fylder mindre, og billedkvaliteten skulle være bedre. De organiske lysdioder er billige i masseproduktion, og teknologien kan vise lyse og farvemættede billeder uden bagbelysning som LCD. På den måde kan OLED-skærmene blive fladere.

På en LCD-skærm lyser bagbelysningen hele tiden, og skærmene har derfor svært ved at vise den rene farve sort, fordi der altid slipper lys igennem. I OLED-skærmen bliver lyset produceret i hver enkelt pixel, der består af tre dioder, en rød, grøn og blå.

Fordi der spares strøm til bagbelysningen, skulle strømforbruget være under halvdelen i forhold til LCD. Og sammenlignet med de strømslugende plasmaskærme er besparelsen endnu større.

De store producenter investerer massivt i OLED-produktion lige nu. Koreanske Samsung Electronics er ved at gøre klar til fremstilling af OLED-skærme i stor stil, og LG Displays har købt Kodaks OLED-division. AU Optronics i Taiwan vil starte en ny OLED-produktion i 2011.

Men analytikeren Mingchi Kuo hos Digitimes Research regner med, at OLED-paneler fortsat vil være for dyre til iPad.

Allerede nu er iPad'ens multitouch IPS-skærmpanel den dyreste komponent i iPad'en. Det skønnes at indkøbsprisen ligger på 60-70 dollar for 9,7-tommers displayet, der har en opløsning på 1.024 x 768 billedpunkter og LED-baggrundsbelysning. Et 9,7-tommers OLED-skærmpanel koster til sammenligning 500 dollar i øjeblikket.

Så prisen skal falde betydeligt hvis den næste iPad skal have OLED uden at prisen for tavlecomputeren stiger voldsomt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere