Nintendo ville ikke røre ved Natal

Japanerne kunne ikke se det smarte. Nu prøver Microsoft lykken.

Der er allerede store forventninger til Natal-projektet, der sandsynligvis kommer til Xbox senere på året. Natal gør det muligt at kontrollere computerspil ved hjælp af fagter og bevægelser - uden brug af joypads.

Men mens resten af verden spændt sidder og venter, så tager konkurrenterne hos Nintendo sandsynligvis lanceringen med ro.

For selv om omverdenen tror, at Nintendo står til at miste monopolet på bevægelseskontrolleret computerspil, så sidder Nintendo trygt i kulissen - overbevist om at projektet ikke bliver en stor sællert.
Ifølge rygter har Nintendo tidligere takket nej til den teknologi, som nu ligger i Natal, beretter Computerandvideogames.com.

Det israelske firma 3DV Systems viste angiveligt teknologien til Nintendos administrerende direktør Satoru Iwata og flere at hans kollegaer i slutningen af 2007. Men direktørene var ikke sikre på, at Nintendo kunne producere et forbrugerprodukt med teknologien til en markedsvenlig pris. De satte også spørgsmålstegn ved systemets svartider i spillene.

Microsoft købte senere teknologien og fremviste den seneste version på spilmessen E3 i 2009.

En anonym kilde hos Nintendo fortæller: Jeg har hørt Iwata forklare den prototype, som han fik fremvist dengang, og der er med sikkerhed Natal. På E3 var hardwaren godt nok blevet mindre, og ansigtsgenkendelse var blevet meget bedre, men der er tale om dem samme teknologi. Vi er stadig overbevist om, at Natal ikke kan komme i handlen med de avancerede funktioner til den pris, som Microsoft forventer at sælge den for." 

Computerandvideogames.com kæder oplysningen sammen med, at Microsoft har fjernet en chip i Natal for at bringe omkostningerne længere ned.

Hverken Nintendo eller Microsoft har dog ønsket at kommentere på historien.


 




IT-JOB

Forsia Forsikring A/S

BI Specialist

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Service Line Specialist – EPS – SAP

Unique Human Capital

Teamleder – IT Support
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere