Sverige overhaler Danmark i e-parathed

Sverige snupper førstepladsen i IBM's store undersøgelse.

Danmark rykker i år et trin ned ad rangstigen i en årlig undersøgelse over 70 landes evne til at omsætte digitale muligheder til social og økonomisk udvikling.

Sidste år lå Danmark på førstepladsen, men i år indtager Sverige topplaceringen. Det skriver Videnskabsministeriet i en pressemeddelelse.

IBM og Economist Intelligence Unit’s offentliggjorde for nylig deres årlige ”Digital Economy Rankings” for 2010 – tidligere kendt som ”E-readiness Rankings”. Undersøgelsen er en måling af 70 forskellige landes ”e-parathed”.

Videnskabsministeren Charlotte Sahl-Madsen (K), der afløste Helge Sander (V) for et halvt år siden, ser Danmarks andenplads som et tegn på, at danskerne fortsat er gode til at udnytte de digitale muligheder.

Hun vil arbejde på at fastholde Danmark i en førerposition.

"Jeg har netop lanceret arbejdsprogrammet ”Digitale veje til vækst,” som har et direkte fokus på at skabe IKT-baseret vækst og sikre den fortsatte brede an-vendelse af IKT i befolkningen," siger videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen

Samtidig er hurtigt internet en forudsætning for et godt resultat, mener hun.

"Den danske regering har med en bredbåndsmålsætning på 100 Mbit/s til alle danskere lagt sig i selen i forhold til at sikre, at Danmark bevarer sin position som en e-parat økonomi i verdensklasse," tilføjer Charlotte Sahl-Madsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere