Artikel top billede

Getmore har selskaber i Pakistan og på Cypern

Selskaber på Cypern og i Pakistan har tråde til onlineforhandleren Getmore, som er i skattemyndighedernes søgelys. Selskaberne er sandsynligvis redskaber i Getmores indkøb via tyske distributører.

Onlineforhandleren Getmore opererer fortsat gennem et net af selskaber, som strækker sig helt til Pakistan.

Ifølge oplysninger til ComONs søsteravis CRN driver en af de tidligere ejere af det danske Getmore, Kaiser Raja, blandt andet et it-selskab - også med navnet Getmore - i den pakistanske by Rawalpindi. I løbet af foråret søgte selskabet både teknikere og økonomimedarbejdere via flere pakistanske jobportaler.

I det pakistanske Getmore-selskab er der ifølge CRNs oplysninger ansat en person ved navn Adeel Younas, som angiveligt er den samme person, som ved nytårstid på papiret overtog det danske Getmore fra netop Kaiser Raja og hans to øvrige partnere, Sagib Hussain og Asif Mahmood.

Indkøb via Cypern
CRN har tidligere afsløret, hvordan de tidligere ejer af Getmores brugte det cypriotiske selskab Fameclass Assets Ltd. til at gennemføre sin momssvindel. Men efter ejerskiftet ved nytår er den cypriotiske model tilsyneladende fortsat.

Kilder oplyser til CRN, at Fameclass Assets i dag er genopstået på sin gamle adresse i den cypriotiske hovedstad Nicosia under navnet Mirakey Distribution. Via dette selskab har Getmores indkøbsteam - på op mod ti personer - indkøbt varer gennem fortrinsvis tyske distributører som Ingram Micro, Devil og Wave. Indkøbene løber ifølge en kilde op i millioner af euro.

Skat er uvidende
Lederen af Skats afdeling for økonomiske kriminalitet, Martin Vollmer, siger til CRN, at han ikke kender til den pakistanske forbindelse til Getmore.

»Vi har mig bekendt ikke nogen viden om, hvad der foregår i Pakistan. Vi har ikke noget samarbejde med de pakistanske myndigheder, og vi har ikke nogen mulighed for at undersøge forholdene der,« siger han.

Hverken Getmores nuværende direktør Steen Mortensen eller den tidligere medejer og direktør Kaiser Raja ønsker at kommentere CRNs oplysninger.





Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere