Tvivl om OLED-skærmes levetid

En ny test sætter spørgsmålstegn ved holdbarheden for de nye OLED-skærme. Lysstyrken falder hurtigere end det, producenterne har lovet.

Konsulentfirmaet DisplaySearch har testet en af de første kommercielle tv-skærme med OLED (Organic Light-Emitting Diode) teknologi - og resultatet sætter et stort spørgsmålstegn ved, om OLED er klar til massemarkedet.

Teknologien bliver ellers spået en stor fremtid som afløser for dagens plasma- og LCD-skærme. De nye OLED-skærme bruger mindre strøm og fylder mindre, og billedkvaliteten skulle være bedre.

OLED bruges allerede i små displays, f.eks. til mobiltelefoner, men Sony lancerede forleden et 11-tommers tv, XEL-1, med OLED-teknologi. Billedopløsningen er kun på 960 x 540 punkter, men prisen ligger alligevel på den forkerte side af 10.000 kroner.

DisplaySearch har kigget nærmere på XEL-1 og konstaterer at lysstyrken aftager hurtigere end det, producenten har oplyst. Ifølge Sony vil skærmens lysstyrke først være halveret efter 30.000 timers brug - det svarer til 10 år, hvis fjernsynet er tændt otte timer om dagen.

Men DisplaySearch mener at lysstyrken allerede er halveret efter 17.000 timer eller omkring fem-seks års brug. I praksis betyder det, at skærmen på det nærmeste vil være ubrugelig efter dette tidsrum, og allerede efter et par år kan man begynde at se en forskel i lysstyrken i forhold til en ny skærm.

Sony fastholder sine egne tal og understreger at de er baseret på grundige tests. Ifølge DisplaySearch har OLED-displays fra andre producenter som Samsung en betydelig længere levetid end Sonys nuværende produkter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere