Fladskærms-tv forbudt hos Post Danmark

Post Danmark siger stop for hjemmelevering af fladskærme og andre pakker over 20 kilo. It-forhandlere raser.

Nye Post Danmark-regler sætter fra nytår stop for onlineforhandlere, der vil sende pakker over 20 kilo.

Fremover skal privatkunder, der vil købe en fladskærm eller andre varer, der vejer mere, selv sørge for at hente sin pakke på en pakkecentral.

De nye regler skaber problemer for forhandler, der bruger Post Danmark til de tunge varer.

Hos Computersalg vurderer administrerende direktør Kim Rand, at mange af de farvelaserprintere og langt de fleste fladskærme over 27", som han sender af sted, vejer mere end 20 kilo inklusive emballage.

Han overvejer nu at bruge andre pakkeselskaber end Post Danmark til at sende varerne.

»Det er skidt for kunderne. Hele ideen med at bestille sine varer på nettet forsvinder, når man skal køre langt for at hente sin pakke,« siger Kim Rand.

Hidtil har Post Danmark set gennem fingre med lovkrav, og bragt de tunge pakker ud. Men efter en regn af røde smileys fra Arbejdstilsynet, nægter Post Danmark fra 1. januar at levere de tunge pakker til private adresser. I stedet vil pakkerne blive sendt direkte til et af udleveringsstederne.

»Der er kommet mere opmærksomhed på arbejdsmiljøloven. Specielt på transportområdet, er der fokus på tunge løft, så vi var i en situation, hvor vi enten skulle afslå tunge pakker helt, eller dirigere dem til udleveringssteder,« siger Post Danmarks salgs- og marketingchef for pakkeområdet, Kurt Madsen.

Post Danmark håndterer hvert år 280.000 pakker over 20 kilo. Langt de fleste pakker bliver sendt til erhvervskunder, der stadig vil få leveret til deres adresse, og Kurt Madsen vurderer, at højst hver tiende pakke har en privat kunde som modtager. Her vil man ikke tilbyde at levere til kantstenen.

»Det kan ikke lade sig gøre i praksis at aftale et leveringstidspunkt med modtageren,« siger Kurt Madsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere