USA afpressede EU

Amerikanerne ville lave byttehandel med EU for at offentliggøre ACTA-udkast.

USA havde ikke til sinds gratis at lade offentligheden få indsigt i ACTA-forhandlingerne. Det skriver den amerikanske blogger og juraprofessor, Michael Geist.

Ifølge bloggerens kilder har EU-Kommissionens chefforhandler, Luc Devigne, over for handelsudvalget i EU-Parlamentet fortalt om, hvordan amerikanerne forsøgte at lave en byttehandel med europæerne, der efter pres fra netaktivister og politikere forsøgte at USA med på at offentliggøre dokumenter om traktaten, der vil definere politik om piratkopiering og anden krænkelse af ophavsret.

Chefforhandleren sagde ifølge kilder, at EU med succes afviste "afpresning" - USA ville have ændret traktatens omfang mod mere åbenhed.

Ifølge bloggeren er det desuden usikkert, om de kommende dokumenter - forhandlingerne bliver efter planen først afsluttet senere i år - bliver offentliggjort, som de blev efter de sidste forhandlinger i New Zealand.

Desuden er der fortsat stor uenighed om, hvad teleselskaber skal gøre for at undgå retsforfølgelse for deres kunders ulovlige piratkopiering. Det bliver i forhandlingssproget kaldet "safe harbour". TDC og andre teleselskaber har stor fokus på netop denne del, fordi de ikke ønsker at agere piratpoliti og stå for eksempelvis en 3-strikes-ordning, hvor netpirater får kappet internetforbindelsen.

En anden tvist angår, hvem traktaten skal gælde. Planen er, at det kun er "kommerciel" - altså forretningsmæssig - piraterkopiering, der skal høre under ACTA. Men hvornår er det kommercielt? USA ønsker, at ACTA skal afgøre, hvem der tjener penge på piratkopiering, men EU vil lade nationale domstole afgøre spørgsmålet.

Ingen danske politikere har sæde i INTA-udvalget, hvor forhandleren Luc Devigne fortalte om tvisten mellem USA og EU.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2025: Her er truslerne – og sådan beskytter du dine kritiske data

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

19. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025 i Jylland

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

21. august 2025 | Læs mere


AI i det offentlige: Potentiale, erfaringer og krav

Hør erfaringerne med at anvende AI til at transformere og effektivisere processer i det offentlige – og med at sikre datakvalitet, governance og overholdelse af retningslinjer.

27. august 2025 | Læs mere






White paper
Tidsbegrænset kampagne: Overvejer du at udskifte eller tilføje printere i din forretning? Vi kan tilbyde én eller flere maskiner gratis