Artikel top billede

Utilfreds med Google Street View? Flyt!

Det sagde jeg bare ikke. Google-chef Eric Schmidt undskylder alt.

Google-chef Eric Schmidt kom ud i lidt af et stormvejr i denne uge. Schmidt er kendt for sine lidt uheldige bemærkninger. Men i et interview på CNN's ”Parker Spitzer” show gik det helt galt. I en diskussion om Google Street View og privatsfæren kom Schmidt til at antyde, at folk som er utilfredse med at få deres hus fotograferet af Google jo blot kan flytte et andet sted hen.

”Street View, vi kører kun én gang. Så, du kan bare flytte, ikke sandt?” sagde Eric Schmidt.

Denne lettere uheldige bemærkning blev klippet fra det færdige program, men citatet slap alligevel ud på nettet og udløste hurtigt en lavine af kritik mod Google.

Street View er i forvejen en af de mest omstridte internet-tjenester fra Google – ikke mindst i EU, hvor flere lande har indledt undersøgelser efter den meget omtalte sag om WLAN-sniffing fra Street View-bilerne.

Eric Schmidt har efterfølgende udsendt en udtalelse, hvor han beklager sit ordvalg i CNN-programmet.

”Jeg har helt klart udtrykt mig forkert. Hvis du er bekymret over Street View og ønsker at få dit hus fjernet, så kan du kontakte Google og vi vil fjerne det,” hedder det i erklæringen.

En Google-talsmand henviser til, at man kan bruge ”Rapporter et problem” linket under Street View til at få fjernet sit hus. I Tyskland blev Google ligefrem tvunget til at tilbyde en særlig formular, hvor folk kunne få deres hus slettet, og det har hele 244.000 tyskere valgt at gøre inden fristen den 15. oktober.

Der spekuleres nu i, at Schmidt har krævet at få sin uheldige udtalelse klippet fra programmet inden det blev sendt, men både Google og CNN afviser at det skulle være tilfældet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere