Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

SKI-aftaler marginaliserer udkantsdanmark

De nye forpligtende SKI-aftaler forhindrer kommunerne i at handle med lokale, siger kritiker.

Nye bindende SKI-aftaler er gift for lokalsamfundene, mener direktør Svend-Aage Kjær fra it-huset Kontor Syd. Han har svært ved at se logikken i at, kommunernes indkøb skal styres fra København.

»Som menneske, kommune og firma skal du give noget tilbage til det lokalsamfund, du bor i. Men med SKI placerer man et kontor i København – sikkert på Esplanaden ved siden af Mærsk – hvorfra man styrer kommunernes indkøb, så de lokale ikke kan handle med det offentlige længere. Så er det jo, at vi rigtig bliver til udkantsdanmark,« siger Svend-Aage Kjær.

Helt konkret er Svend-Aage Kjær ærgerlig, fordi Sønderborg Kommune vil følge KLs aftale med regeringen, og købe ind via SKIs nye forpligtende aftaler. Med de krav og vilkår, der stilles er han sikker på, at de lokale spillere bliver sorteper.

»Jeg vil godt understrege, at det ikke er Sønderborg Kommune, den er gal med. Men det er fuldkomment forkert, at der skal sidde nogle på et kontor i København og forbyde kommunerne at handle lokalt. Det er ikke fordi, jeg vil have at priserne skal op. Men en kommune må også tage et lokalt ansvar. Jeg ved godt, at man vil sige, at der er eksempler på, at folk får ordrer ved at spise på en dyr restaurant med stadsingeniøren. Men det hører jo også ind under straffeloven og har groft sagt ikke noget med indkøbspolitik at gøre,« siger Svend-Aage Kjær.

Kontor Syd har i dag uddannet tre mand til at kunne byde på offentlige udbud. De ressourcer har rigtig mange af Svend-Aage Kjærs kolleger ikke. Svend-Aage Kjær vurderer at stramning af de bindende SKI-aftaler, hvor kun en til tre spillere får lov til at komme med på kontrakten vil betyde, at ingen lokale spiller har en chance for at komme til at sælge til kommunen længere.

Det kommer ifølge Svend-Aage Kjær til at få en stor indflydelse på erhvervslivet i udkantskommunerne, hvis man fjerne det offentlige kundegrundlag fra de lokale virksomheder.

»Her i Sønderborg vil man gerne ryste udkantsdanmark-prædikatet af sig. Men hvis kommunen ikke tager et lokalt ansvar, så bliver vi da for alvor til udkantsdanmark. Vi bliver som virksomheder bedt om at tage et socialt ansvar. Vi har for eksempel lige givet en million til en ny hal i Sønderborg. Det har vi gjort, fordi vi føler, vi er en del af samfundet, og fordi vi handler med Sønderborg Kommune. Men man tager ikke noget lokalt ansvar, når bleslutningerne bliver placeret i København;« siger Svend-Aage Kjær.

Han understreger igen, at han ikke mener at det er Sønderborg Kommune det er galt med.

»Det er lovgivningen og regeringen den er galt med. Vi skal have en ny regering. For den nuværende regering har ikke gjort noget godt for os.. Jeg har været borgerlig hele mit liv, men det, de laver her, kan få mig til at stemme på Enhedslisten,« lyder det fra Svend-Aage Kjær.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere