Sander styrker it-samarbejde med Indien

Videnskabsminister Helge Sander lægger nu op til samarbejde frem for konkurrence med den fremadstormende it-nation Indien.

I stedet for at konkurrere benhårdt med dem, skal vi forsøge at samarbejde og drage nytte af dem. Det ser ud til være filosofien bag videnskabsminister Helge Sanders nyeste tiltag. Ministeren lægger således op til et samarbejde mellem Danmark og Indien på it-fronten.

»Vi skal have knyttet tættere bånd til indiske it-virksomheder og -forskningsinstitutioner. Det gavner innovationen og effektiviteten i det danske erhvervsliv og trækker dygtige it-forskere til de danske forskningsmiljøer,« siger videnskabsminister Helge Sander.

Derfor har videnskabsministeren foreslået den indiske it-minister, Dayanidhi Maran, at indgå en 5-årig samarbejdsaftale om forskningsmæssigt, uddannelsesmæssigt og erhvervsmæssigt it-samarbejde i form af et såkaldt Memorandum of Understanding. Initiativet er en opfølgning på Helge Sanders besøg i Indien i efteråret 2004, hvor der blev indgået en tilsvarende aftale om samarbejde på bioteknologi-området.

Helge Sander ser gode muligheder for, at Danmark og Indien kan finde ind i et frugtbart it-samarbejde og peger på, at indiske it-virksomheder blandt andet har meget at tilbyde danske virksomheder inden for softwareudvikling og -service. Indien er hjemland for omkring halvdelen af de virksomheder, der har opnået det højeste niveau inden for software-certificering, CMM niveau fem. Ingen danske virksomheder har opnået denne grad af certificering. Samtidig rummer det indiske marked et stort eksportpotentiale for danske virksomheder, påpeger ministeren.

Danske it-virksomheder har til gengæld andre kvaliteter, der kan interessere inderne. En af styrkerne i de danske it-erhverv er således ekspertviden om de forskellige sektorer og de anvendelses-situationer, som it-systemerne skal fungere i. Videnskabsministeren lægger vægt på, at it-samarbejdsaftalen hurtigt omsættes i konkrete aktiviteter:

»Grundlæggende handler det om at få indiske og danske it-folk til at mødes og dele viden og erfaringer. Midlerne kan for eksempel være udveksling af forskere og studerende, virksomhedsbesøg og faglige workshops,« siger Helge Sander.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2025: Her er truslerne – og sådan beskytter du dine kritiske data

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

19. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025 i Jylland

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

21. august 2025 | Læs mere


AI i det offentlige: Potentiale, erfaringer og krav

Hør erfaringerne med at anvende AI til at transformere og effektivisere processer i det offentlige – og med at sikre datakvalitet, governance og overholdelse af retningslinjer.

27. august 2025 | Læs mere