James Cameron sviner 3D-sminket Clash of the Titans

Avatar-instruktør affejer billig 3D.

En ny 3D-film skal ikke sminkes med kunstig 3D-sminke, efter filmen er optaget, men optages i 3D.

Det mener instruktøren James Cameron,som står bag 3D-successen Avatar med de efterhånden så kendte blå væsener fra planeten Pandora. Han spår 3D-effekter, der er tilføjet i efterproduktionen, en kort levetid og kritiserer dette års action- og eventyrfilm Clash of The Titans.

"Jeg holder fast på, at du ikke kan lave en god konvertering i høj kvalitet af en to-timers film i løbet af få uger, som de forsøgte med Clash of the Titans," sagde James Cameron ved konferencen Blu-Con i Beverly Hills ifølge BBC.

"...jeg tror, at det på dét tidspunkt gik op for alle, at man var nået til et punkt, hvor folk var gået for langt," sagde instruktøren om filmen om de græske fortidsmyter med de uimponerende 3D-effekter.

Uvis fremtid for 3D
3D er som bredt, kommercielt koncept nyt og har først for alvor fået sit gennembrud med filmen Avatar. Der eksisterer 3D-fjernsyn til stuen, men der er stadig yderst få 3D-film, der er udgivet til privatbrug. Avatar er først for nyligt lanceret i Blu-ray, næsten et år efter biograflanceringen - og 3D-filmen kan kun købes sammen med Panasonic-udstyr.

Samtidig grubler mobilproducenter over, hvordan de skal udnytte 3D. Eksempelvis Samsung har lanceret en mobil med 3D-skærm. Et bud er, at teknologien fortrinsvis vil blive brugt til computerspil på de små skærme, fordi 3D-filmoptagelser, der kræver to kameraer, er dyre og besværlige. Teknologiens fremtidige udbredelse har de også svært ved at gennemskue hos teleselskaber som danske TDC, der har problemer med at forudsige fremtidens bredbåndsbehov, fordi de ikke er klar over, om det tunge 3D kommer til at lægge beslag på store dele af transmissionsnettet.

Fiasko for Harry Potter
James Camaron mener, at det mislykkede forsøg på at trylle den kommende "Harry Potter og Dødsregalierne - del 1" om til en 3D-film i efterproduktionen er et godt eksempel på teknikkens mangler. Filmselskabet Warner Bros forklarede sidste måned, at de skrinlagde planerne om en sminket 3D-version af filmen, fordi de ikke ville forsinke filmen, der har premiere i Danmark den 18. november.

Kun i klassikere som Dødens Gab og Titanic er det acceptabelt at give filmen et 3D-touch i efterproduktionen, mener mesterinstruktøren.

"Medmindre du har en tidsmaskine til at gå tilbage og filme den i 3D, har du ikke andet valg. Det bedste alternativ er, at hvis du vil lancere i 3D, så lav den i 3D," slår instruktøren fast.

Læs mere om David Camerons holdning til 3D hos denne ComON-artikel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere