Waoo: Slaget om TDC-land er tabt

Hverken tvangsåbningen af YouSees net eller de nye engros-priser på TDCs fibernet giver mere konkurrence, mener elselskaberne.

I sidste måned fastsatte It og Telestyrelsen de priser, som TDC må tage for at leje sit fibernet ud til andre.

Indgrebet kommer dog ikke til at sætte fart på fiber-mulighederne i Nordsjælland og Hovedstadsområdet, hvor fiberbredbånd set fra forbrugernes side er blevet både dyrere og langsommere siden TDC overtog det gamle DONG-net.

TDCs største konkurrent på fiberfronten, elselskabernes fælles selskab, Waoo, vil ikke ændre på noget som følge af priserne. Pris-fastsættelsen kunne ellers have givet håb om en åbning i hovedstadsomådet, men set fra Waoo's synspunkt er situationen her et regulært nederlag:

”Vi må erkende, at slaget om TDC-land er tabt. Vi havde stoppet salg af tv på DONG-nettet og det ændrer vi ikke på. Vi ændrer heller ikke på priserne på bredbånd, og vi opretholder TDC-skatten (et ekstra Waoo-gebyr på 99 kroner i TDCs-område, red). Priserne er med Telestyrelsens indgreb ikke ændret så meget, at vi får råd til at sænke vores forbrugerpriser,” siger Waoo-direktør Anders B. Christjansen til ComON.

Har i overvejet YouSees net, som myndighedernen nu har åbnet for konkurrenter?

”Ja, og hvis der var en reel åbning ville det være interessant. Men det, IT og Telestyrelsen har lavet, er ikke en åbning i vores vurdering. Man kan kun sælge internet til YouSees eksisterende tv-kunder. Når der ikke er mulighed for at tilbyde tripleplay løsninger (tv, internet og telefoni i samme pakke,red) er det en meget begrænset åbning. Telestyrelsen siger, at begrænsningen er af tekniske årsager. Jeg er ikke tekniker, men jeg syens, det er svært at tro, at man ikke kunne finde en bedre løsning,” lyder det fra Waoo-direktøren.

I går kom det frem, at der var fejl i de komplekse beregningsmodeller, som It og Telestyrelsen i sidste måned brugte til at fastsætte priserne for engros-adgang til TDCs fibernet. Priserne var sat for lavt, og fejlene blev korriget med en såkaldt tillægs-afgørelse, der trådte i kraft i går. De nye priser er kun cirka et par procent højere end de gamle, men som Anders Christjansen tørt konstaterer, så gør det jo ikke sagen bedre.

Et priseksempel på de nye, korrigerede engros-priser viser, at TDCs konkurrenter på bredbåndsområdet må betale 196,30 kroner for at leje sig ind på en 30/30 fiberforbindelse med såkaldte Bit Stream Access  i det mest udbredte lag 3 i det gamle DONG-område.

  




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere