Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Waoo: Slaget om TDC-land er tabt

Hverken tvangsåbningen af YouSees net eller de nye engros-priser på TDCs fibernet giver mere konkurrence, mener elselskaberne.

I sidste måned fastsatte It og Telestyrelsen de priser, som TDC må tage for at leje sit fibernet ud til andre.

Indgrebet kommer dog ikke til at sætte fart på fiber-mulighederne i Nordsjælland og Hovedstadsområdet, hvor fiberbredbånd set fra forbrugernes side er blevet både dyrere og langsommere siden TDC overtog det gamle DONG-net.

TDCs største konkurrent på fiberfronten, elselskabernes fælles selskab, Waoo, vil ikke ændre på noget som følge af priserne. Pris-fastsættelsen kunne ellers have givet håb om en åbning i hovedstadsomådet, men set fra Waoo's synspunkt er situationen her et regulært nederlag:

”Vi må erkende, at slaget om TDC-land er tabt. Vi havde stoppet salg af tv på DONG-nettet og det ændrer vi ikke på. Vi ændrer heller ikke på priserne på bredbånd, og vi opretholder TDC-skatten (et ekstra Waoo-gebyr på 99 kroner i TDCs-område, red). Priserne er med Telestyrelsens indgreb ikke ændret så meget, at vi får råd til at sænke vores forbrugerpriser,” siger Waoo-direktør Anders B. Christjansen til ComON.

Har i overvejet YouSees net, som myndighedernen nu har åbnet for konkurrenter?

”Ja, og hvis der var en reel åbning ville det være interessant. Men det, IT og Telestyrelsen har lavet, er ikke en åbning i vores vurdering. Man kan kun sælge internet til YouSees eksisterende tv-kunder. Når der ikke er mulighed for at tilbyde tripleplay løsninger (tv, internet og telefoni i samme pakke,red) er det en meget begrænset åbning. Telestyrelsen siger, at begrænsningen er af tekniske årsager. Jeg er ikke tekniker, men jeg syens, det er svært at tro, at man ikke kunne finde en bedre løsning,” lyder det fra Waoo-direktøren.

I går kom det frem, at der var fejl i de komplekse beregningsmodeller, som It og Telestyrelsen i sidste måned brugte til at fastsætte priserne for engros-adgang til TDCs fibernet. Priserne var sat for lavt, og fejlene blev korriget med en såkaldt tillægs-afgørelse, der trådte i kraft i går. De nye priser er kun cirka et par procent højere end de gamle, men som Anders Christjansen tørt konstaterer, så gør det jo ikke sagen bedre.

Et priseksempel på de nye, korrigerede engros-priser viser, at TDCs konkurrenter på bredbåndsområdet må betale 196,30 kroner for at leje sig ind på en 30/30 fiberforbindelse med såkaldte Bit Stream Access  i det mest udbredte lag 3 i det gamle DONG-område.

  
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.